Søredningsselskabet redede livredderne

Stationsleder, Poul Sørensen og bådfører Søren Dreier i den nye båd, der koster 650.000 kroner.
Foto: Peter Ammitzbøll.

Søredningsselskabet redede livredderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De frivillige fra Dansk Søredningsselskab klarede to redningsopgaver på én tur på havet i tirsdags

Kerteminde: Livredderne fra Trygfonden passer i øjeblikket på strandgæsterne på Nordstranden, men i tirsdag var det livredderne, der måtte kalde efter hjælp, da deres båd gik i stykker og var ved at drive til havs.

Heldigvis var de frivillige fra Dansk Søredningsselskab i Kerteminde lige i nærheden, og de var hurtige til at give kollegaerne fra Nordstranden en hjælpende hånd.

Begge både var gået ud for at hjælpe en 36-årige surfer, der var forulykket cirka 1000 meter ud for Kerteminde. Sejlet var gået i stykker og fralandsvinden trak brættet til søs.

- Det var en lokal mand, der havde set surferen og ringede til mig, fortæller Søren Dreier, der er bådfører i Dansk Søredningsselskab.

Søren Dreier fik sendt en sms rundt til de frivillige, og 20 minutter efter opkaldet var redningsbåden på vej ud efter den nødstedte surfer.

- Vi står med det ene ben oppe i båden, da vi også får et opkald fra Værns Fælles Kommando (VFK koordinerer søredningen i Danmark, red.), der spørger om vi kan hjælpe til, siger Søren Dreier.

Trygfonden donerede en ny redningsbåd til Søredningsselskabet i april, og med en topfart på 35 knob, tog det kun et par minutter før båden var ude ved surferen.

Gaskablet sprang

Livredderne på Nordstranden fik også beskeden om en surfer i nød og var hoppet i båden, men på vej ud til surferen, var gaskablet til motoren sprunget.

Livredderne havde en UHF-radio ombord, og de kontaktede de frivillige fra Dansk Søredningsselskab, der var på vej tilbage til havnen med surferen.

- De var ret langt ude, og de lå bare og drev, men vi fik dem med på slæb og trak dem ind, fortæller Søren Dreier.

Det er gratis, at blive reddet af Dansk Søredningsselskab, der er finansieret af medlemmernes kontigenter, men dem der hentes ind opfordres til at give en donation.

- Når vi har været ude og hente en, der har været ved at skide i bukserne, så spørger vi gerne, om de ikke vil give et lille bidrag, forklarer Søren Dreier med et smil.

I tirsdag var Søredningsselskabet heldige for surferen lovede, han nok skulle give et bidrag.

Søredningsselskabet redede livredderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce