Turister kan ikke finde vej til Bjarke Larsens glaspusteri på højskolen - men nu er der en løsning på vej
KERTEMINDE: I oktober i fjor fik glaspuster Bjarke Larsen endelig sin drøm til at gå i opfyldelse: Han fik indrettet et glaspusteri med udsalg på Sortekilde - det tidligere Kerteminde Højskole.

Der kom blus på ovnen, der blev pustet glas og salgsudstillingen blev fyldt op med glaskunst.

Men kunderne udeblev - især de turister, som Bjarke Larsen havde satset på ville slå et smut forbi glaspusteriet. Formentlig fordi de slet ikke anede, at der ligger et glaspusteri ved højskolen.

- Både i påsken og i pinsen var der sort af mennesker, der gik tur langs Nordstranden. Jeg holdt åbent og kunne se turisterne fra vinduet. Men de kom ikke herop, fortæller Bjarke Larsen.

Én af grundene er ifølge glaspusteren, at der ikke står et vejskilt med henvisning til glaspusteriet på hjørnet af Hindsholmvej og Hyrdevej - sådan som det tidligere var tilfældet med højskolen. Og som det også er tilfældet med skiltet, der viser hen til kunstgalleriet Janets Palet for enden af Hyrdevej.

Bjarke Larsen søgte derfor kommunen om på samme måde at få en henvisning til sit glaspusteri - men så enkelt er lovgivningen ikke skruet sammen.

Ifølge vejloven skal opsættelsen af et henvisningsskilt være "trafikalt velbegrundet", som formanden for miljø- og teknikudvalget, Torben Andersen (SF), formulerer det.

Og det er det generelt ikke i byområder.

I orden i landzone

- Hvis alle gallerier og seværdigheder i byen skulle have hvert sit skilt, ville det dels blive uoverskueligt, dels ville det ikke give nogen trafikal mening, idet turister for eksempel ikke kan parkere ved Galleri KiK. De kan parkere på en parkeringsplads og så gå hen til stedet, siger Torben Andersen.

- Men hvad så med skiltet, der viser hen til Janets Palet - er det ikke det samme som glaspusteriet?

- Nej - Janets Palet ligger i landzone - og så er det i orden at anbringe et henvisningsskilt. Også selv om skiltet står i byen. Jeg indrømmer gerne, at det er en lidt kringlet lovgivning, siger Torben Andersen.

Han og de øvrige udvalgsmedlemmer drøftede Bjarke Larsens situation på mødet for nylig og kunne godt se glaspusterens problem.

Og de blev enige om, at glaspusteren bør have et skilt, så turisterne kan finde vej.

- Selv om glaspusteriet ligger i byzone, må man sige, at det er trafikalt velbegrundet at vise trafikanter på vej, så de kan finde seværdigheden, siger Torben Andersen.

Og den beslutning glæder ikke uventet Bjarke Larsen.

- Det er rigtig dejligt at høre. Jeg vidste i forvejen, at det ville blive svært at starte en forretning som denne, men hvis kunderne ikke kan finde herop, bliver det så godt som umuligt, siger Bjarke Larsen.
  • Fyens Stiftstidende