54-årig mand blev idømt 3 måneders betinget fængsel, men har anket dommen.

Torsdag sad en 54-årig mand fra Munkebo på anklagebænken hos byretten i Odense for anden dag i træk, tiltalt for adskillige blufærdighedskrænkelser mod mindreårige børn.

Den 54-årige blev kendt skyldig i stort set hele anklageskriftet, som dækkede over både blufærdighedskrænkelser, vold og hærværk.

Den 54-årige blev idømt tre måneders betinget fængsel, hvormed han skal holde sig fra at begå noget strafbart de næste to år. Derudover blev han idømt 80 timers samfundstjeneste.

- Der er ingen undskyldning for det her, for han er den voksne.

- Jeg vil gerne anke dommen med det samme, sagde den 54-årige mand, som er far til to børn.

- For jeg kan ikke acceptere, at man ikke tror på noget af det, som jeg siger.

Snabeldyr og hvid hval

Anklagerne om blufærdighedskrænkelse mod manden indebar, at han havde blottet sig over for sine to børns legekammerater. Episoderne foregik i hans hjem i Munkebo, hvor han blandt andet skulle have fremvist "den hvide hval", som var et synonym for hans bagdel.

Også "snabeldyret" - hans kønsorgan - blev ifølge anklageskriftet blottet en enkelt gang.

Den 54-årige mand erkendte i retten, at han havde moonet - et udtryk for at vise sin bagdel - under en leg med de to nabodrenge og hans egen søn. Han kaldte sig selv for et "legebarn" og "en af drengene".

Anklageren så dog sagen fra en knap så uskyldig side.

- Han kalder det mooning, jeg kalder det blotning. Kald det, hvad I vil. Det er dybt krænkende, og der er ingen undskyldning for det her, for han er den voksne, sagde anklageren under sin procedure.

De resterende anklager om blufærdighedskrænkelse, vold mod nabosønnen og hærværk på nabokvindens bil afviste den 54-årige i retten.

Retten var enig

Vold mod nabosønnen blev en af de ting, som trak straffen op, da retten skulle afgøre sagen mod den 54-årige.

Også anklageren satte fokus på episoden under sin procedure, hvor hun fremlagde, at den samlede straf burde være en fængselsstraf på seks måneder.

- Der må være en nedre grænse for, hvornår noget er i det strafbare område. Seks måneder er jo vildt overdrevet. Man kan ikke komme over en to måneders betinget dom, for man skal ikke ind og sidde for det her, sagde forsvareren.

Det var en enig domsmandsret, som fandt den 54-årig skyldig i hele anklageskriftet, på nær en episode der udspillede sig med en af datterens veninder. Hun kunne ifølge anklagen ikke få lov til at klæde om i fred på toilettet, da den 54-årige ville ind til hende. Det fandt retten ikke bevis for.

Børnenes forklaringer havde været meget ens, og de gjorde en stor del af udslaget for dommen. Alligevel befandt straffen sig i den lave ende, da man ikke fandt noget af seksuel karakter.

  • Af: