Små sensationer i Kertemindes natur

Dukatsommerfuglen findes i store dele af Danmark, men ikke på Fyn. Bortset fra den ene, som pludselig dukkede op i Sybergland. Foto: Lene Gommesen.

Små sensationer i Kertemindes natur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sybergland har tiltrukket en sommerfugl, der ellers slet ikke findes på Fyn. Desuden er der dukket en orkideart op, som ikke før er set i Kerteminde Kommune

Kerteminde: Knaldorange med sort kant - en dukatsommerfugl er ikke sådan lige til at overse. Lene Gommesen, medejer af Sybergkvæg, syntes da også, at den var så pæn, at den var værd at fotografere den dag, hun havde taget kameraet med ud i Sybergland.

Da hun senere sendte sine billeder til Martin Køhl Søholm, biolog i Kerteminde Kommune, spærrede han øjnene op.

- Dukatsommerfuglen er - så vidt jeg ved - aldrig nogensinde registreret eller fotograferet på Fyn, så det billede er lidt af en sensation, fortæller han.

- Nu bliver det interessant at følge, om det bare var en enkelt en af slagsen, der var på udflugt, eller om der er flere, og de vælger at slå sig ned.

Billedet af den iøjnefaldende sommerfugl var ikke det eneste, der fik pulsen til at stige hos Martin Køhl Søholm.

- Lene havde også taget et billede af en plettet gøgeurt, og det er endnu en sensation, forklarer han.

- Der er majgøgeurt og kødfarvet gøgeurt i massevis. Det ved vi godt. Men plettet gøgeurt, det har vi aldrig haft i Kerteminde. Så den er bare endnu et bevis på, at alt det, vi håbede på med Sybergland, lykkes.

En tredje lille sensation - og den, der optager Martin Køhl Søholm mest - er, at den lille, men sjældne mygblomst er begyndt at brede sig i Urup Dam.

Mygblomst er en orkide, der er optaget på rødlisten over truede arter, og den findes kun ganske få steder i Østjylland og på Sjælland samt to steder på Fyn, hvoraf det ene altså er Urup Dam.

- I år har vi fundet mygblomst et sted i Urup Dam, hvor den ikke har været før. Det er virkelig positivt at se, at den indsast, vi har lavet, nu bærer frugt.

Små sensationer i Kertemindes natur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce