Siden 1998 har Conny Aagaard haft gårdbutik i Birkende, men fra årsskiftet er det slut. Nu vil hun satse på sin bed and breakfast i stedet.

Birkende: - Nu er arbejdsbyrden blevet for stor for mig, fastslår Conny Aagaard.

Ved årsskiftet lukker hun Birkende Gårdbutik, som hun har haft siden 1998.

- Jeg lukker den ikke, fordi jeg er syg, eller butikken slet ikke kan løbe rundt. Faktum er faktisk, at det går strygende på alle områder. Jeg skal simpelthen bare have mere frihed, understreger hun.

Jeg lukker den ikke, fordi jeg er syg, eller butikken slet ikke kan løbe rundt. Faktum er faktisk, at det går strygende på alle områder. Jeg skal simpelthen bare have mere frihed.

Conny Aagaard, indehaver af Birkende Gårdbutik, der nu lukker.

Hun vil nu satse mere på sin bed and breakfast.

Klokken 5.15 plejer Conny Aagaard at gnide søvnen ud af øjnene for at komme i gang med dagen, for klokken seks er der ofte flere af hendes gæster i det bed and breakfast, hun har haft siden 2002, som gerne vil have serveret morgenmad. Flere af de overnattende er håndværkere, der arbejder med at bygge Facebooks datacenter eller det nye supersygehus i Odense, og de vil gerne have noget i maven, inden de møder på arbejde.

Efter morgenmadsserveringen for de overnattende gæster skal hun i gang med at gøre værelserne rent, og det gør hun frem til klokken 13, hvor hun åbner gårdbutikken og er til klokken 17.30.

På den måde får Conny Aagaard aldrig helt slappet af.

- Og jeg er altså nødt til at passe på mig selv, fastslår hun og fortæller, at hun så den blinkende advarselslampe for nogle år siden, da hun fik konstateret forhøjet blodtryk.

Dengang tog hun konsekvensen og droppede at have snitteblomster og bindeafdeling i gårdbutikken.

- Det betød også, at jeg måtte afskedige det personale, jeg havde, for så havde jeg ikke penge til at have dem, fortæller hun.

- Siden har jeg så klaret mig selv, og jeg har virkelig været glad for det, men jeg har bare heller aldrig fri. Det kan jeg ikke holde til i længden.

Husbonden blev selvstændig

Da Conny Aagaard åbnede gårdbutik, arbejdede hendes mand, Jens Aagaard, på Maskinfabrikken Asa-Tor A/S og begyndte sin arbejdsdag meget tidligt og var hjemme over middag og kunne give et nap med i gårdbutikken, men for 10 år siden valgte han at blive selvstændig med sit eget firma, House and Garden Care, og han har nu rygende travlt.

- Han har hjulpet mig alt det, han kan, men han har virkelig meget at se til, og derfor skal han selvfølgelig ikke blive her for at hjælpe mig med at rengøre værelser, når der er andre arbejdsopgaver, der kræver hans opmærksomhed, fastslår Conny Aagaard.

- Derfor er det nu, hvor det faktisk går supergodt, at jeg er nødt til at sige farvel og tak til gårdbutikken.

Hun tog beslutningen for to måneder siden, og egentlig synes hendes mand, at hun skulle have stoppet den dag, hvor hun havde afgjort det.

- Men jeg ville gerne lige have julehandlen med og få sagt pænt farvel, og herefter er det stop, for jeg synes heller ikke, at jeg vil trække den så længe, når nu jeg har besluttet mig.

- Mine kunder skal vide, at det er dem, der har holdt min gårdbutik kørende. Uden dem var der jo ikke nogen butik, så de skal virkelig have en stor tak alle sammen og vide, at jeg har holdt af dem alle - hver og én, understreger hun.

Når Conny Aagaard har fået solgt ud af de varer, hun har i gårdbutikken, skal længen, hvor den har været indrettet, omdannes til et fælleskøkken til de overnattende gæster. Det er nemlig her, hun nu vil til at lægge flere kræfter.

- I dag lægger folk mere vægt på, at der er eget bad og toilet i de lejligheder, de lejer, end der er et køkken. Derfor vil vi nedlægge de køkkener, der er i vores lejligheder og i stedet for få etableret nogle komfortable sofagrupper der, hvor der har været spiseborde.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion og tovholder på Kerteminde Ugeavis - det sidste er min primære opgave, og her forsøger jeg at komme rundt i alle kroge af ugeavisens dækningsområde og møde folk for at skrive om deres historie - store som små. Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Jeg har arbejdet som freelancer i nogle år og har også været rundt på flere af Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt om på øen. Jeg bor i Dalby på Hindsholm med min mand, der er folkeskolelærer på en folkeskole i Odense og med mine to børn på seks og ni år.

Mere om emnet

Se alle
Birkende Breakfast bygger ud

Birkende Breakfast bygger ud