Slut med "Kerteminde-parkeringer" på Torvet

Det blev nødvendigt for menighedsrådet at sætte steler op for at være sikre på, at rustvognen kan komme frem og tilbage ved begravelser. Foto: Helle Nordström

Slut med "Kerteminde-parkeringer" på Torvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Menighedsrådet har fået opsat steler på Torvet, så de er sikre på, at rustvognen kan komme ud og ind ved begravelser. Omfanget af ulovlige parkeringer på østsiden af Torvet var blevet for voldsomt.

Kerteminde: Det er noget rigtigt hø, når rustvognen ikke kan komme ind til kirken, fordi en eller anden torsk har smidt sin bil i en ulovlig parkering, der spærrer for nedkørslen til kirken.

Det har kirken ikke desto mindre oplevet adskillige gange - det har ikke blot handlet om begravelser, men også bryllupper og andre kirkelige handlinger, der er blevet besværliggjort på grund af de ulovlige parkeringer.

- Vi har længe ønsket os stelerne, men hen over sommeren i år er behovet blevet meget påtrængende, fortæller næstformand i menighedsrådet Lisbeth Aavang.

- I starten parkerede folk kun på østsiden af Torvet om aftenen, men i løbet af sommeren har det været hele dagen, og det har givet nogle problemer.

Flytbare steler

Menighedsrådet kunne dog ikke bare sådan lige sætte steler op, for Torvet tilhører kommunen. De var nødt til at spørge først og fik en lidt modvillig tilladelse.

- Parkeringerne generer jo ikke kommunen, så vi havde ingen interesse i det. Vi vil i princippet hellere skilte os ud af problemerne, fortæller Lars Bertelsen fra teknisk forvaltning.

Skiltning var dog helt åbenlyst ikke nok på Torvet, så menighedsrådet fik lov på betingelse af, at de selv betalte.

Det gjorde menighedsrådet gerne, og nu er stelerne opstillet sådan, at de kan fjernes, når der er begravelser og andet, der kræver kørsel til kirken - og så de torvehandlende kan komme til.

Om parkeringsvagter havde afhjulpet problemet er svært at vide, men indtil videre klarer Kerteminde Kommune sig uden de uniformerede vogtere af gaden.

- Jeg har godt lagt mærke til, at der ind imellem var blokeret ved kirken. Heldigvis er det nu løst, siger formand for teknisk udvalg, Jesper Hempler (SF).

Han fortæller, at i løbet af efteråret skal hele parkerings-situationen i Kerteminde evalueres endnu en gang.

Slut med "Kerteminde-parkeringer" på Torvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce