Sluseprojekt i Kerteminde: Borgmesteren er gået i tænkeboks

Borgmester Kasper Olesen fortalte før Økonomiudvalgsmødet, at han hældte mest til, at kommunen ikke skulle stemme. - Min personlige holdning er, at vi ikke stemmer, fortalte Kasper Olesen. Foto: Michael Bager

Sluseprojekt i Kerteminde: Borgmesteren er gået i tænkeboks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der kom ikke nogen afklaring efter Økonomiudvalgsmødet på, om kommunen vil stemme på sluselavets generalforsamling.

Kerteminde: Skal-skal ikke. Det er spørgsmålet for borgmester Kasper Olesen, der i øjeblikket går og overvejer, om Kerteminde Kommune skal stemme på sluselaget generalforsamling 30. maj.

Spørgsmålet er vigtigt, da kommunen sidder på en af de største stemmeandele i sluselavet, og derfor potentielt kan være det sidste lod på vægten i kampen om den ledige plads i bestyrelsen.

Indtil videre er der to bejlere til pladsen, og de har har vidt forskellige holdninger til sluseprojektet. Den ene er det nuværende bestyrelsesmedlem og idemand bag sluseprojektet Niels Peter Raun. Han er en varm støtter af ideen om at bygge en venedig-sluse i Kerteminde. Den anden er en af sluseprojektets hårdeste kritikere Carsten Rosendal, der er medlem af Arbejdsgruppen for et ansvarligt sluseprojekt.

- Jeg har ikke besluttet mig endeligt endnu, siger Kasper Olesen, der ellers havde lovet, at han efter Økonomiudvalgsmødet onsdag ville komme med en afgørelse, om kommunen skulle stemme.

- Vi havde det oppe på mødet, og der kom nogle oplysninger og betragtninger, som jeg ikke har haft med i mine overvejelser, og som betyder, at jeg lige nu funderer over, hvad jeg synes, vil være det rigtigste for kommunen.

Hvilke gode råd, Kasper Olesen fik fra de andre partier på mødet, vil han ikke afsløre.

- De er kommet med deres tilkendegivelser, og jeg har lovet dem, at jeg giver dem besked på, hvad deres gode råd resulterer i.

Bakker op om projektet

Det er kritikerne af sluseprojektet, der har opfordret kommunen til at undlade at bruge sine stemmer og istedet lade det være op til borgerne at bestemme, hvem der skal sidde i sluselavets bestyrelse.

Det er endnu muligt for medlemmer af sluselavet at stille op til bestyrelsen.

- Og derfor kan jeg heller ikke vide, hvem jeg eventuelt vil stemme på, da jeg ikke ved, hvem der stiller op, forklarer Kasper Olesen, der heller ikke vil afsløre, om han hælder mest til Niels Peter Raun eller Carsten Rosendal.

Borgmesteren afslører dog, at han bakker op om sluseprojektet og vil anbefale projektet, når der til september skal være en afstemning blandt partshaverne i sluselavet, om projektet skal realiseres. Inden den afstemning mangler byrådet stadig, at finpudse de sidste detaljer i partsfordelingsmodellen, der fordeler udgifterne på partshaverne.

- Når vi når en enighed (i byrådet, red), så vil jeg personligt synes, at det er en god ide at få en sluse siger Kasper Olesen.

Sluseprojekt i Kerteminde: Borgmesteren er gået i tænkeboks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce