Fire fortalere og en kritiker af sluseløsningen blev valgt til bestyrelsen for det nye sluselav i Kerteminde.

Det er jo rent kaos, konstaterede Jesper Hempler (SF), da han endelig havde fået kæmpet sig igennem den lange kø af mennesker, der tålmodigt ventede på at komme ind til generalforsamling i det nye sluselag onsdag aften.

Genralforsamlingen skulle begynde kl. 19, men en særdeles omstændelig registreringsprocedure betød, at medlemmerne stod i kø ud på gaden.

Bestyrelsen i sluselavet

Bestyrelsen i Kystbeskyttelseslaget Kerteminde, Kølstrup og Munkebo Sluse- og Digelag. (I parentes - antal stemmeandele)Niels Peter Raun (1.212.767)

Michael Høj-Larsen (1.035.556)

Michael Serop (922.676)

Kai Trier (637.785)

Søren Silasen (590.289)

 

 

 

- Jeg har stået i kø en time, fortalte leder af Frivillighedscentret, Jens Gantris, der tog ventetiden med et smil. Det var der andre, der ikke gjorde. De vendte om og gik hjem.

Årsagen til hele miseren var, at hvert eneste medlem af sluselavet ved indgangen fik udleveret en stemmeseddel med påskrevet stemmetal. Hvert medlem har nemlig et stemmeantal proprotionalt med, hvor meget medlemmet skal betale til slusen. Det vil sige, dem, der skal betale mange kroner, får mange stemmer. Det kom muligvis som lidt af en overraskelse for de tre kommunale medarbejdere, der kæmpede en brav kamp for at slå medlemmerne op i deres systemer.

Alle love og regler er fulgt

Endelig - kl. 19.55 bød borgmester Hans Luunbjerg velkommen til de små 300 fremmødte medlemmer og gav en gennemgang af de særdeles komplicerede regler, der styrer lavets arbejde.

Kogt ned til en suppeterning, siger regler og love, at ligegyldigt, hvad lavet i al fremtid måtte beslutte,. så er det byrådet, der har det sidste ord, fordi byrådet har nedsat sluselavet.

Borgmesteren fejede i samme omgang alle beskyldninger af bordet om, at lavet ikke er oprettet efter alle kongerigets love og regler.

- Jeg tror, det her er noget af det mest detailregulerede lovstof, jeg nogensinde har set. Derfor føler jeg mig ret overbevist om, at vi har gjort det her efter reglerne, sage borgmesteren og tilføjede, at hvis der var nogle, der var uenige, så kunne de ringe til Christiansborg.

En lille åbning gav borgmesteren dog til modstanderne af sluselavet. Han foreslog nemlig, at generalforsamling kunne udsættes til efter, at byrådet endeligt havde vedtaget at bygge slusen i april.

Det syntes flere af modstanderne var en særdeles god ide. Udsigten til igen at skulle stå i en lang kø var dog ikke særligt tillokkende for de medlemmer, der havde flest stemmer, og de nedstemte forslaget.

Kommunen selv stemte blankt til spørgsmålet om generalforsamlingen skulle udsættes.

Modstanderne tabte

Modstanderne sejlede ind i endnu et nederlag, da der skulle vælges bestyrelse til sluselavet. Flere af modstanderne forsøgte at blive valgt ind i bestyrelsen, men det var kun Kaj Trier, der ikke vil kaldes for modstander af projektet, men hellere kritiker, der blev valgt ind i bestyrelsen.

- Jeg vil gerne have fjernet diget på Sydstranden, for det tager simpelthen så meget plads, fortalte Kaj Trier efter mødet.

Det var de færreste af de fremmødte, der rent faktisk så, hvem der blev valgt For stemmeoptællingen tog en time. Og da stemmetællerne endelig var færdige klokken 22.15, var der kun 20-30 stykker tilbage af sluselavet medlemmer tilbage.

  • Nils Mogensen Svalebøg

    Af:

    Jeg er lokalredaktør i Kerteminde for Fyens Stiftstidende og Kerteminde Ugeavis. Jeg er født i Middelfart, opvokset i Randers og bor i dag i Kerteminde.

Mere om emnet

Se alle
3
Vred slusedebattør: Valgfusk skal borgmester undgælde for

Vred slusedebattør: Valgfusk skal borgmester undgælde for

Sprogdoktor om navnet på nyt sluselav: - Det er noget miskmask

Sprogdoktor om navnet på nyt sluselav: - Det er noget miskmask

1
Kerteminde Sluselaug sejrede - og opløste foreningen

Kerteminde Sluselaug sejrede - og opløste foreningen