Torsdag stod to mænd på anklagebænken for skunkproduktion. Et enormt el-forbrug afslørede hallen med cannabisplanterne.

De mødtes alle tre på Marslev Grillen den dag. Overvågningskameraerne derfra afslørede den lille, hvide løgn, som den dømte fortalte tidligere på året. Han havde sagt, han var alene.

Det var ikke, fordi der skete noget usædvanligt på grillen. Det mest usædvanlige var måske bare, at den dømte også var til frokost med de to andre. De tiltalte. Den dømte var nemlig mere en bekendt end en ven.

Helt præcist handler det om dyrkning af 21,3 kilo skunk, og at der er stjålet strøm til en værdi af 24.329,21 kroner til produktionen.

Den dømte fik et års fængsel for at gå med til at passe de 565 cannabisplanter i den store hal på Odensevej.

De to tiltalte nægter blankt at have haft samme rolle.

Gik en Faxe Kondi for langt

Mændene på anklagebænken har dog besøgt adressen. Den ene tilstår, at han har hjulpet med høsten en gang og kørt noget jord væk en anden gang.

Den anden tiltalte nikker ja til at have besøgt adressen. Men han har aldrig passeret dørtærsklen ind til hallen med cannabisplanter.

Det siger han i hvert fald. To dåser Faxe Kondi siger noget andet. Mellem bedene med cannabis fandt politiet to dåser Faxe Kondi. Dna'et på dåserne kom fra spyt. Spyt fra hver af de to tiltalte.

Vælg venner med omhu

- Det viser jo bare, at man skal passe på, hvem man omgås, siger den ene tiltalte.

Det er ham, der siger, at han har været med til en enkelt høst. Den dømte blev anholdt i hans grå Opel Corsa på vej væk fra gerningsstedet den 9. juni. El-selskabet var nemlig troppet op, fordi el-forbruget var tårnhøjt. Derfor skyndte den dømte sig væk.

Den ene tiltalte var blevet tilbage på stedet med en mand, som ingen tilsyneladende vidste, hvem var.

Tiltalte kørte den mystiske mand ind til Odense Banegård i sin anden bil. De to talte dog ikke sammen, så den tiltalte kunne ikke fortælle, hvem manden var, eller hvad han lavede.

I mangel på overblik efter forklaringerne fra de tiltalte og vidnerne blev retssagen udskudt til juni, hvor dommen ventes at falde.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Afsløret af el-tæller: 35-årig fængslet for østfynsk skunk

Afsløret af el-tæller: 35-årig fængslet for østfynsk skunk

Østfynsk skunk: Anholdt kræves fængslet

Østfynsk skunk: Anholdt kræves fængslet