Skulptur-projekt er på vej sikkert i havn


Skulptur-projekt er på vej sikkert i havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKULPTUR: Hovedparten af pengene til torveskulpturen af Syberg og Larsen. Albani-fonden støtter også

KERTEMINDE: Projektet med at skrabe penge sammen til indkøb af en mandshøj, bronzestatue af Frits Syberg og Johannes Larsen er ved at nå økonomisk sikkert i havn.

Hele projektet kommer til at løbe op i mellem 650.000 og 700.000 kroner, og i skrivende stund har gruppen bag projektet omkring 615.000 kroner i kassen.

- Det er gået langt bedre, end vi havde turdet drømme om. Vi fortsætter selvfølgelig indsamlingen med samme styrke som hidtil, men jeg er personligt slet ikke i tvivl om, at vi når at få det økonomiske fundament på plads, siger initiativtageren til projektet, forstander Karsten Holm.

13 af de 14 små bronzestatuetter, som er blevet støbt og sat til salg, er allerede solgt. Det har givet 318.500 kroner. Og salget af fællesaktier er gået langt over forventning, fortæller Karsten Holm.

- Vi havde håbet på at sælge 400 aktier á 200 kroner fra december til maj - i dag har vi solgt 375 aktier, siger han.

Aktiesalget har således givet 75.000 kroner i kassen. Dertil kommer den hedengangne handelsstandsforenings formue på 105.000 kroner, og ydermere er fynske fonde begyndt at melde sig på banen.

Således har Albani-fonden lovet at støtte projektet med 105.000 kroner, og senest har BG Fyns fond spyttet 12.000 kroner i projektet.

301 blev den heldige

Projektgruppen har netop udtrukket den anden præmie blandt de borgere, der har købt en fællesaktie.

Og præmien - et originalt litografisk fuglestudie af kunstneren John Olsen - gik til indehaveren af fællesaktie nummer 301. Hvem det er vides ikke, før ejeren melder sig for at hente sin præmie, der repræsenterer en værdi af 3000 kroner.

- Det pudsige ved denne udtrækning er, at fællesaktien var den første, der blev solgt fra Johannes Larsen Museet - men navnet på vinderen kender vi ikke endnu, fastslår Karsten Holm.

Skulpturen, hvis motiv er hentet fra et foto af de to kunstnere på en udstilling i København, bliver lavet af billedhugger Bjørn Nordahl, Martofte, og skal stilles på Ndr. Kirkerist.

Skulptur-projekt er på vej sikkert i havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce