Skrotsag lagt i V og K's hånd


Skrotsag lagt i V og K's hånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FIRE-NUL: Socialdemokraterne lod mindretallet klage over Lindø-Terminalens miljø

MUNKEBO: Med ni blanke socialdemokratiske stemmer besluttede Munkebo Byråd i aftes, at der skal klages over amtets miljøgodkendelse af H.J.Hansens skrot-aktiviteter på Lindø-Terminalen.

På denne måde lod socialdemokraterne mindretallet på to Venstre-folk, en konservativ og en SF'er afgøre, at kommunen skal kræve en VVM-undersøgelse af aktiviteterne på terminalen.

Det sker i form af en klage til såvel Naturklagenævnet som Miljøstyrelsen over den såkaldte Kapitel 5-godkendelse til skrotfirmaet.

Forud for fire-nul afstemningen for at klage havde socialdemokraterne overraskende bedt om fem minutters pause i byrådsmødet.

Det skete efter at først den konservative Kurt Andersen og derefter Venstres Søren Møller Kristensen i stærke vendinger havde kritiseret amtets miljøgodkendelse.

Kurt Andersen mente, at der var direkte usandheder i teksten - bl.a., at Munkebo skulle være indforstået med håndteringen af 750.000 ton skrot om året. Han mente heller ikke, at der var foretaget ordentlige undersøgelser af miljøpåvirkningen fra skrottet.

Salami og "luskeri"

Søren Møller Kristensen beklagede, at sagen kun var kommet på byrådets dagsorden, fordi Kurt Andersen som medlem af teknisk udvalg havde benyttet sin standsningsret.

- Men hvorfor forsøgte teknisk udvalg at luske en miljøgodkendelse igennem, spurgte han. Og gav selv et svar:

- Det tyder stærkt på, at det socialdemokratiske flertal med en meget usympatisk salami-metode forsøger at trække en ubehagelig miljøskandale i langdrag, mente Søren Møller Kristensen.

Borgmester Palle Hansborg-Sørensen svarede vredt igen - efter de fem minutters pause med sine partifæller:

- Vi finder de faldne bemærkninger om noget, der skulle "luskes igennem" meget ubehagelige. Det er under bæltestedet, lød det fra borgmesteren.

Palle Hansborg-Sørensen slog fast, at hans gruppe altid har søgt pragmatiske løsninger sammen med erhvervslivet.

- Men det ville være fuldstændigt grotesk, hvis socialdemokratiet skulle gå imod i en miljøsag. Nu har I - V og K - lagt sporet ud, sagde han.

Skrotsag lagt i V og K's hånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce