Skolebørn må vente på legeplads

- Vi savner mest svævebanen, fortæller Julie Thing Nielsen på 8 år. Bag hende er det Michella Larsen, også 8 år. Nu, hvor svævebanen er væk, leger pigerne mest på det fældede træ. Begge piger går i 2. klasse.
Foto: Hans Østergaard

Skolebørn må vente på legeplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MARSLEV: Legepladsen ved Marslev Skole er ikke, hvad den har været.

I august blev de fleste af legeredskaberne fjernet, fordi de var farlige for børnene.

Tilbage står en klatrevæg, en totempæl og et plasticrør.

Skolebestyrelsen har bedt kommunen om hjælp, fordi en ny legeplads vil koste omkring 200.000 kroner, men ved mandagens børne- og kulturudvalgsmøde besluttede udvalget, at legepladsen må vente på to ting:

For det første skal man finde ud af, hvordan legepladsen både kan blive skolens og offentlig. Så kan skolen og kommunen deles om udgifterne.

For det andet er der de andre skoler at tænke på.

- Vi vil gerne se resultatet af en undersøgelse af legepladserne på de andre skoler. Vi er jo nødt til at have en ensartet holdning, siger formand for børne- og kulturudvalget Kaare Jørgensen (V).

Skoleleder på Marslev Skole Palle Gråe Nielsen bad selv om den undersøgelse, der efter sommerferien dødsdømte den gamle legeplads.

- Legepladsen var nedslidt og skrotværdig. Børnene kunne komme til skade. Jeg kunne ikke leve med at have sådan noget stående, siger han.

Gyngestativer

Uanset hvad børne- og kulturudvalget ender med at beslutte, sker der noget på legepladsen allerede på lørdag.

En flok forældre begynder at grave 64 kvadratmeter af legepladsen op, så der kan fyldes faldunderlag i. Skolen har nemlig fået byggetilladelse til to gyngestativer, som ankommer i slutningen af måneden.

- Vi har besluttet os for at starte, uanset hvad der skal ske. Hvis vi selv skal finansiere det, bygger vi legepladsen op trinvis, siger Palle Gråe Nielsen.

Gyngestativerne koster 20.000 kroner. Skolelederen regner med, at der vil blive råd til en lignende investering hvert halve år, uden kommunestøtte.

- Men på børnenes vegne kunne man jo godt ønske, at der blev sparket til projektet rent økonomisk, siger han.

Skolebørn må vente på legeplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce