Skibakke i modvind: - Vi har lyttet til kritikken og justeret ind

Projektet lægger op til et lejlighedsbyggeri i fem etager med 35 lejligheder i størrelsen 60 til 90 kvadratmeter. Illustration: Jesper Thyge Brøgger Arkutektur og Design

Skibakke i modvind: - Vi har lyttet til kritikken og justeret ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jens Peter Henriksen har skåret en etage af byggeprojektet på Odensevej 15. Alligevel ender sagen nu i byrådet.

Kerteminde: Han kan næsten skue derover fra sit stuevindue og hjemmekontor i Fiskergade. Følge hvordan den tidligere døgninstitution ved foden af fjorden på Odensevej 15 forfalder dag for dag. Jens Peter Henriksen, Kertemindes lokale ejendomsmatador, kan næsten ikke vente med at køre bulldozeren i stilling og realisere den arkitekttegning, der ligger på bordet foran ham. Et lejlighedsbyggeri i fem etager på hjørnet af Enggade og Odensevej.

Der er skåret en etage væk, siden "Skibakken" første gang fik en mildest talt kølig modtagelse af offentligheden i det tidlige forår. Og hvad der i første omgang lignede hvide betonfacader på skitsen, er nu tegnet op med gyldne teglsten.

- Vi har lyttet til politikerne og justeret tingene, og nu føler vi en positiv holdning til projektet fra det politiske system. Bygningen er reduceret til 17,5 meter på sit højeste punkt. Vi har fjernet den øverste penthouse-lejlighed på 160 kvadratmeter. Ærgerligt, for det er det billigste at opføre, og den der giver det bedste afkast. Men sådan må det jo være, fortæller Jens Peter Henriksen.

Det har aldrig været meningen, at bygningen skulle opføres i hvidt beton:

- Det har hele tiden været meningen, at det skulle mures op i varme gyldne danske teglsten. Skitser illustrerer man altid i den her hvide form. Nu har vi så bare tegnet farverne med for at undgå yderligere misforståelser, tilføjer han.

Seks myter om byggeriet ifølge bygherren
1. Skyggeproblemer:- Der er ingen generende skyggevirkning. Det har vi dokumenteret i et skyggediagram.2. Byggeriet vil give parkeringsproblemer i området:- Det er ikke sandt. Der vil blive anlagt parkeringskælder med plads til 40-45 biler.

3. Man kan ikke lave en hvid betonbygning i Kerteminde:- Nej, det er det heller ikke. Bygningen er muret op i varme gyldne teglsten.

4. Bygningen er alt for høj og fylder som vandtårnet:- Bygningen er reduceret og nede på 17,5 meter på sit højeste punkt. Vandtårnet er 30 meter højt.

5. Bygningen tager udsigten:- Bygningen tager ingens udsigt.

6. I Kerteminde er der røde tage:- Det er korrekt, men denne bygning ligger op mod et halanlæg med sort tagpap og ud til en landevej.
Jens Peter Henriksen står bag en del større ejendomsprojekter i Kerteminde. Blandt andet lejlighederne i bunden af
Jens Peter Henriksen står bag en del større ejendomsprojekter i Kerteminde. Blandt andet lejlighederne i bunden af "Ørnen" ved Langebro, gården bag Restaurant Anomia og i øjeblikket er han ved at bygge den tidligere politigård i Langegade om til lejligheder.Foto: Helle Kryger

DF: - Bygningen skal længere ned

Justeringerne førte da også til, at et flertal i Miljø- og Teknikudvalget for nylig kunne godkende projektet og sætte planarbejdet i gang. Men så smed Dansk Folkeparti en sten i skoen på byggematadoren. Udvalgsmedlem Terje Pedersen brugte sin standsningsret og sendte sagen i byrådet.

- For mig at se er der ikke ændret meget i det byggeri. Jo, man har gravet parkeringsforholdene en halv etage ned. Vi kunne godt acceptere det, hvis det blev reduceret med to en halv etage. Det er ikke noget argument for at bygge så højt, at vandtårnet ligger der i forvejen. Ideen er nu at få informeret byrådet om, hvad der sker her. For det giver ikke mening at sætte gang i planarbejdet, hvis ikke der er stemning for det i byrådet. Det er spild af administrative ressourcer, fortæller han.

Selve lokalplanen for området skal bygherre selv bekoste. Det har Kerteminde Kommune ikke længere medarbejdere til. Opgaven vurderes at koste omkring 70.000 kroner, og Jens Peter Henriksen har allerede brugt cirka 75.000 kroner i interne og eksterne arbejdstimer på projektet. Han afventer nu yderligere politiske meldinger, før han lægger flere penge i puljen.

- Hvis det går godt, kan byggeriet stå klar til indflytning i sommeren 2020, fortæller Jens Peter Henriksen.

Skandale at ingen udvikler byen

Han lægger dog heller ikke skjul på sine frustrationer over processen indtil nu:

- Vi elsker sådan set konstruktiv kritik. Så længe argumenterne er fagligt funderede. Det er de bare ikke her. Der er ingen generende skyggevirkninger for naboerne, bygningen tager ikke udsigten fra nogen, og argumentet med de røde tage holder heller ikke. Bygningen opføres mod et halanlæg med sort tagpap. Det ligger mig meget på sinde at få sagt, at her i vores kommune arbejder vi altid i besparelser. Det kunne da være sjovt at arbejde i forøgede indtægter for en gang skyld. Det er en skandale, at man ikke ser at komme i gang med nogle tiltag, der kunne være med til at udvikle byen. Desværre er det politiske system sådan skruet sammen, at cirka halvdelen af byrådet vil være med til at udvikle byen og halvdelen er bange for deres egen skygge.

Byrådet mødes igen den 28. juni, hvor sagen er på dagsordenen.

Skibakke i modvind: - Vi har lyttet til kritikken og justeret ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce