Skattestigning står i vejen for budgetforlig


Skattestigning står i vejen for budgetforlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BUDGET: Borgerlige vil ikke være med til at hæve skatten

KERTEMINDE: Der er ikke meget, der tyder på, at byrådets fire partier når til enighed om budgettet for 2005.

Borgmester Else Møller (K) og de fire partiers gruppeformænd holdt søndag et møde for at se, om der kunne være basis for et bredt forlig - men efter en time måtte parterne konstatere, at afstanden mellem det borgerlige flertal og oppositionen, Socialdemokraterne og SF, var for stor.

Det er først og fremmest oppositionens forslag om at hæve den kommunale skatteprocent med 0,4 procent, som skiller parterne.

En skattestigning ville give et provenue på omkring fem millioner kroner, som ifølge SF og Socialdemkokraterne kunne bruges til dels at undgå besparelser, der rammer ældre- og børneområdet, dels til tiltrængte renoveringsarbejder på for eksempel biblioteket og Nymarkshallen.

Oppositionen er også imod besparelser på kommunens tre sognegårde og er enige om, at udover skattestigningen skal kommunen sælge ejendomme for at finansiere nye investeringer.

- Der skal andet end besparelser til, hvis den negative udvikling, som kommunen befinder sig i, skal vendes. Vi er i SF overbeviste om, at borgerne er parate til at yde et lille offer for at undgå forringelser for ældre og børn, mener Torben Andersen, SF.

Socialdemokraterne vil i deres ændrignsforslag også foreslå, at der skæres ned på antallet af forvaltningschefer på rådhuset. Partiet foreslår, at stillingen som teknisk chef ikke genbesættes, og at forvaltningen lægges ind under én af de andre chefer.

Socialdemokraterne vil heller ikke være med til at skære på museets og erhvervsforeningens budget, sådan som de borgerlige foreslår.

- Derimod mener vi godt, at Fjord- og Bæltcenteret kan spare 200.000 eller 300.000 kr. på lønudgifterne - de ligger over lønningerne på museet.

Venstre gruppeformand, Henning Nielsen, vil ikke afsløre enkelthederne i det borgerlige forhandlingsoplæg. Men han melder helt klart fra overfor en skattestigning.

- De besparelser, vi foreslår, er realistiske, og de er resultatet af mange, mange timers seriøst arbejde for at finde områder, hvor det ikke kommer til at gøre så ondt, fastslår Henning Nielsen, der understreger, at søndagens forhandlinger foregik i en god atmosfære.

- Vi måtte bare konstatere, at vi var for langt fra hinanden, siger han.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra borgmesteren.

Skattestigning står i vejen for budgetforlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce