Vi skal igennem nogle uger med forlænget køretid mellem Sjælland og Langeskov, men fra 7. august er der gode nyheder til togpassagererne. Det fortæller pendlertalsmand for Østfyns Pendlerklub, Anne Fiber.

Langeskov: I maj blev ID-kontrollen mellem Danmark og Sverige ophævet. Det vil sige, at DSB kan få lov til at køre intercitytog fra Københavns Lufthavn til Fyn og Jylland uden, at passagererne skal skifte tog. Og det er en rigtig god ting, mener pendlertalsmand for Østfyns Pendlerklub, Anne Fiber.

- Det vil sige, at hvis man skal fra lufthavnen og til Langeskov, kommer man 21 minutter hurtigere frem og uden togskift, siger hun.

Turen mellem lufthavnen og Langeskov vil fra 7. august tage 1 time og 50 minutter.  

En af årsagerne til, at der i disse uger er andre køretider hos DSB, er blandt andet, at der er meget arbejde på Sjælland med den kommende bane mellem Ringsted og Københavns Hovedbanegård. I fredags 7. juli kunne dette arbejde mærkes på østfyn.

- Fra 7. juli kom der forlænget rejsetid til og fra København og minuttallene i Langeskov ændrede sig til :26 mod Odense og Jylland. Og :32 mod Nyborg og Sjælland, fortæller Anne Fiber.

Hun opfordrer folk til hyppigt at tjekke kørselsplanerne, da der ofte sker ændringer.

Men fra 7. august skulle det altså glide gnidningsfrit fra Københavns Lufthavn til Langeskov. Og hvis man venter til 4. september, gælder det også den anden vej - fra Langeskov til Københavns Lufthavn. Anne Fiber håber, at den kortere kørselstid mellem Københavns Lufthavn og Langeskov bliver en blivende del af DSB's togtider.

- Forhåbentlig fortsætter disse kørselsmønstre ind i den kommende køreplan, som træder i kraft i december. Men formalia skal godkendes hos både Banedanmark og i ministeriet. Men man har jo lov at håbe, siger hun.

  • fyens.dk