Seks etager på Odensevej i Kerteminde: Beboere vil protestere mod byggeplaner

Indehaver af DS Bolig, Peter Henriksens, byggeplaner på hjørnet af Enggade og Odensevej, møder ikke nogen opbakning fra naboerne. Tegning: Jesper Thyge Brøgger

Seks etager på Odensevej i Kerteminde: Beboere vil protestere mod byggeplaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Planer om et arkitekttegnet lejlighedsbyggeri på hjørnet af Enggade og Odensevej møder ikke opbakning fra beboere i nærheden. Nu samles de til et protestmøde tirsdag 13. marts.

Kerteminde: Indehaver af DS Bolig, Peter Henriksen, har sendt en ansøgning til Kerteminde Kommune om at få lov til at bygge lejligheder på seks etager på hjørnet af Enggade og Odensevej på grunden, hvor der tidligere har været først ungdomsskole siden børnehjemmet Dyrehaven, og nu er indlogeret flygtninge.

Lige nu har teknisk udvalg sat projektet på pause. Politikerne vil gerne lige høre lidt mere om bygherrens planer.

Og ikke alle jubler just over byggeplanerne - særligt ikke de mennesker, der bor på Enggade.

Tirsdag den 13. marts klokken 19 mødes de i Kertemindehallens mødelokale 1 for samlet at proteste imod projektet. De vil formulere en protest og vil iværksætte en underskriftsindsamling, fortæller Erik Ringkjøbing, som bor på Enggade og har været ude ved omkringliggende huse i området for at dele løbesedler ud, som oplyser om protestmødet.

- Det byggeprojekt er vi alle enige om, at vi er modstandere af, understreger han.

- Det er en øjebæ, og næsten på højde med vandtårnet vil det tage solen fra de nærmeste beboere og aftensolen i hele Engagde, mener han.

Læg det højhus langt væk

Han mener ikke, at det seks-etagers højhus vil harmonere med den udsigt, der er, når man kører ind i byen, hvor Kerteminde er kendt som byen med de røde tage.

- Beboerne i hele Enggade vil heller ikke kunne være ugenerte i deres haver med den høje bygning, da der vil være kig fra bygningens altaner, forklarer han og pointerer, at bebyggelsesprocenten for det planlagte højhus er på 161 procent.

Kommuneplanrammerne for omkringliggende boligbebyggelse tillader en bebyggelsesprocent på op til 60 procent.

Ydermere mener Erik Ringkjøbing, at den planlagte bygning skiller sig for meget ud fra de omkringliggende villaer fra først i 1900-tallet.

- Udsigten fra vandsiden vil blive domineret og helt overskygge både vandtårnet - vartegnet og indkørslen til fiskerbyen Kerteminde. Læg dog det højhus langt væk fra de gamle huse i byen. Det passer simpelthen ikke til Kerteminde.

Seks etager på Odensevej i Kerteminde: Beboere vil protestere mod byggeplaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce