Sejlrenden skal udvides i år

Billedtekst Billedtekst
Foto: Michael Bager

Sejlrenden skal udvides i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dybere rende vil gøre plads til, at boreplatformer og større fartøjer kan nå Lindø-terminalen

Munkebo: Kystdirektoratet har givet Odense Havn tilladelse til at udvide sejlrenden i Odense Fjord til Lindø.

Dybden i den 150 meter brede sejlrende skal udvides fra 7,5 til 8 meter. Det vil ifølge Kystdirektoratets beregninger kræve, at man flytter 140.000 kubikmeter materiale fra fjordbunden på den 6,5 kilometer lange strækning mellem Gabet ved fjordens udmunding og Lindø.

Udvidelsen vil gavne Fayard, som får mulighed for at tage imod større fartøjer ind til reparationer end i dag. Det gælder boreplatforme, rigge og pontoner til havvindmøllers fundamenter, som er blevet større og stikker dybere end tidligere, oplyser specialkonsulent Niels Kiersgaard fra Odense Havn.

Ansøgningen blev godkendt uden krav om nye undersøgelser og miljøvurderinger, og derfor kan projektet gennemføres allerede i foråret.

Dele af fjorden, hvor der skal graves, er i områder med naturbeskyttelse, og Dansk Ornitologisk Forening anmodede i et høringssvar om at få konsekvenserne belyst i detaljen, men det så Kystdirektoratet bort fra.

Oprensningen af sejlrenden ventes at tage 6-12 uger. Når klagefristen senere på måneder er udløbet, kan Odense Havn gå i gang. Af hensyn til fiskeriet må udvidelsen ikke foregå fra april til oktober, så hvis der opstår forsinkelser, skal maskinerne måske vente til efteråret.

Sejlrenden består også af en smallere bane med 11 meters dybde.

Sejlrenden skal udvides i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce