Weekenden står i sportens tegn. Stand up paddlere og håndboldspillere på Nordstranden, cykelryttere på landevejene

Kerteminde: Høj sol, blankt vand og gylden sandstrand. Selvom temperaturerne er et stykke fra Hawaii-forhold er der god surfer-stemning på Nordstranden i Kerteminde i disse dage. Danmarks 35 bedste stand up paddlere er samlet til DM i sportsgrenen. Lørdag formiddag gik starten, og for de interesserede vil der også være mulighed for at få en smagsprøve på kunsten at sejle ud i horisonten stående på et surfbræt.

Sporten er én af verdens hurtigst voksende, og ifølge landstræner Niels Lønborg, som til daglig bor i Odense og er med i klubben SUP Odense er en del af forklaringen, at sportsgrenen er så nem at gå til:

- Det er en sport, som alle dybest set kan få en god oplevelse med. Man skal bare have et bræt og kunne holde balancen ude på vandet. Og der er mulighed for et væld af variationer. Der er dem, der går efter adrenalinsuset og farten, så er der dem, der nyder naturoplevelserne ved at komme på vandet, og der er også mange, der tager familien med, fortæller han.Stand Up Padle surfing (SUP) er en sport med rødder tilbage fra den hawaiianske kultur. SUP kan både udøves i store bølger, på fladt vand i f.eks. havnemiljøer, langs stranden ved kysten eller sågar på brusende white water floder.

Det er langt fra den eneste sport, der er på programmet i Kerteminde i weekenden. I den sydlige del af Nordstranden holder det uofficielle DM stævne i Beach Håndbold til, og på landevejene bliver der kørt Tour Re Tour med start i Munkebo, en tur omkring Fyns Hoved og tilbage i mål ved multiparken.

Se en video af dagens DM i stand up paddle

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Kerteminde-redaktionen med ansvar for både de yngste og de ældste. Det vil sige kommunens daginstitutioner, skoler, socialt udsatte børn og unge samt ældreplejen.