Se det nye byråd: Så er Kerteminde-kabalen lagt


Se det nye byråd: Så er Kerteminde-kabalen lagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er både helt nye ansigter, gamle kendinge og lokalpolitiske korifæer i det nye byråd. Tirsdag aften trådte socialdemokraten Kasper Ejsing Olesen i spidsen for dem alle for første gang.

Kerteminde: Han havde tydeligt svært ved at skjule sommerfuglene i maven, da den ene tilskuerrække efter den anden tirsdag aften blev fyldt i byrådssalen på Kerteminde Rådhus. For fire år siden meldte han sig ind i Socialdemokratiet for første gang, og nu står 43-årige Kasper Ejsing Olesen i spidsen for Kerteminde Kommune. Der blev trippet lidt bag bordet, og flere gange røg den ene hånd op og ned af lommen under hans første tale til byrådet.

- Ja, jeg var lidt nervøs. Det er fordi, det er noget, man har arbejdet på i flere år. Når man så når til dagen, giver det da en kilden i maven, indrømmede Kasper Ejsing Olesen.

 - Ja, jeg var lidt nervøs. Det er fordi, det er noget, man har arbejdet på i årevis. Når man så når til dagen, giver det da en kilden i maven.
 

Vil kæmpe for at forene fløjene

I en fyldt byrådssal bøjede han nakken for den tidligere konservative borgmester og alderspræsident Else Møller, som lagde borgmesterkæden om hans hals. En handling med stor symbolik, da netop de konservative med et jordskredsvalg øgede et enkelt mandat til syv mandater - samme antal som Socialdemokratiet - og i tre dage efter valgnatten kæmpede stædigt for borgmesterposten.

- Nu vil jeg nyde, at du bukker dig for mig den ene gang, konstaterede Else Møller til stor morskab for salen.

Trods lange forhandlinger og en dør på klem til den borgerlige lejr står det nu altså fast, at de næste fire års politiske ledelse bliver med et smalt 13-12-flertal med Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Venstre på den ene fløj og Konservative, Borgerlisten, Radikale og Dansk Folkeparti på den anden fløj.

Hans Luunbjerg (V) er kommunens nye 1. viceborgmester, mens de konservatives nyvalgte spidskandidat Klavs Norup Lauridsen (K) er 2. viceborgmester.

Selvom det kan ligne en svær opgave at forene et umiddelbart splittet byråd om de mange udfordringer, kommunen står overfor de næste fire år, garanterer den nye borgmester, at han vil kæmpe for det brede samarbejde:

- Alting behøver ikke at være fastlåst af den grund. Det vil jeg i hvert tilfælde gøre mit til at det ikke bliver, siger Kasper Ejsing Olesen.

Konservative kammerater

På den borgerlige fløj sad særligt én, som glædede sig over, at han alligevel ikke trak stikket til det politiske liv denne gang. Efter fire år som eneste konservative medlem af byrådet, er Lars Ole Valsøe (K) nu flankeret af hele seks partifæller. Deriblandt sønnen Kent Valsøe:

- Det er simpelthen så skønt. Efter at have siddet fire år alene og have brugt utallige aftener på at læse samtlige dagsordener igennem kan vi nu begynde at delegere tingene ud. Det er ligesom, da jeg kom i byrådet første gang i 1998. Der var vi seks. Og at se Else Møller lede mødet til at begynde med var helt nostalgisk. At det så var Kasper, hun lagde kæden om halsen på, nåh ja, det er jo bare politik, lød det fra Lars Ole Valsøe.

På de bagerste tilhørerrækker sad til gengæld to tidligere byrådsmedlemmer, som glædede sig over at sidde på sidelinjen. Marianne Machon (V) og Palle Hansborg-Sørensen (S) kunne hurtigt blive enige om, at det politiske spil ikke har været kønt at se på de seneste år.

- Lad os håbe, at det bliver bedre. Nu gælder det om at se fremad, konkluderede de, da mødet blev hævet.

Se det nye byråd: Så er Kerteminde-kabalen lagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce