Så er der atter Tour de Kerteminde

Tour de Kerteminde får i år nyt start - og målområde i Drigstrup ved Kerteminde Efterskole. Arkivfoto: Jens Wognsen

Så er der atter Tour de Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når Tour de Kerteminde finder sted på søndag, er det for første gang Kerteminde Cykelklub, der står i spidsen som arrangør. Arrangementet er nu et rent motioncykelarrangement for hele familien.

Nordøstfyn: I 10 år var det Munkebo Kirke og Folkekirkens Nødhjælp, der var i førertrøjen for Tour De Kerteminde, men da arrangørerne syntes, at arbejdet med at arrangere løbet blev for stort, meldte de ud, at de var nødt til at bremse op og siger stop.

Kerteminde Cykelklub besluttede herefter, at den gerne ville tage over, og lige nu er klubben gået i udbrud, for det er på søndag den 16. september, at det hele går løs.

Cykelklubben er dog ikke helt alene med arbejdet i år, for der kommer hjælp fra Kerteminde Efterskole i Drigstrup og fra en lang række andre frivillige.

Som noget nyt begynder og slutter cykelløbene også omkring efterskolen i Drigstrup. På den måde kan cykelklubben benytte de faciliteter, som efterskolen har - til nummerudlevering, morgenmad, omklædning og parkering.

Maria Schmidt fra cykelklubbens bestyrelse fortæller, at man regner med, at der kommer omkring 400 til 600 deltagere.

- Det afhænger af vejret, da mange vælger at melde sig til på selve dagen, fortæller hun.

Tre ruter

Tour de Kerteminde har tidligere været et både kajak - og cykelløb, men er nu et rent motioncykelarrangement for hele familien. Der er mulighed for at vælge sig ind på tre forskellige ruter. Der er en rute på 25 kilometer, som kaldes "Kerteminde Efterskole ruten," og som henvender sig til alle i familien. Desuden er der en rute på 60 kuperede kilometer. Den kaldes "Entreprenørgårdens rute" og kommer rundt i naturen ved Kertinge Nor. Er du i ekstra god form, kan du kaste sig ud på Butler's Choice-ruten på 120 kilometer, hvor du cykler 60 kilometer-ruten to gange.

For at øge sikkerheden er der motionscykler foran alle startgrupper. Rytterne starter i grupper af omkring 50 ryttere.

- Turen ned ad Drigstrup-bakken bliver med motorcykler foran, så vi sikrer, at der køres forsvarligt. Først når rytterne er kommet ud på Fynshovedvej og rundt i det første sving, gives der fri, og rytterne får lov til at køre stærkt, fortæller Maria Schmidt og pointerer, at der på hele ruten vil være en motorcykel forrest til at advare om, at rytterne kommer forbi.

Den første start til løbet går klokken 9, hvor rytterne, der skal ud på de 120 kilometer, sendes afsted.

Arrangøren regner med, at hele løbet vil være afviklet omkring klokken 15.

Det er stadig muligt at melde sig til løbet. Gør du det efter fredag den 14. september klokken 12.30, koster det 50 kroner mere.

Så er der atter Tour de Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce