SF’ere overfortolkede beregninger


SF’ere overfortolkede beregninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

2016-Beregninger fra økonomiafdelingen skal tages med et gran salt, lyder det

Nordøstfyn: Kommunens økonomi er under voldsomt pres, og kommunens egen økonomiafdeling forventer, at kassebeholdningen vil være tom, hvis kursen fastholdes.

Sådan lød det i et læserbrev i Fyens Stiftstidende i tirsdags, som var skrevet af Kim Fredensborg og Jesper Hempler, byrådskandidater for SF.

Så når borgmester Sonja Rasmussen erklærer, at Kerteminde kommunes økonomi er sund og ”på sporet” - som borgmesteren for nylig gjorde - tager hun fejl, mener Kim Fredensborg.

- Hvis man kigger på fakta, som siger minus ni millioner i år 2016, så er jeg ikke enig, siger Kim Fredensborg, som mener, at borgmesterens udmeldinger ”ikke giver et retningsvisende billede”.

Økonomidirektør uenig

De minus ni millioner, som Kim Fredensborg henviser til, stammer fra et notat fra økonomiafdelingen, som blev omdelt på Økonomi-udvalgets møde i marts.

Heri kan man læse, at kommunens likvide aktiver - et udtryk for penge eller aktiver, der let kan omsættes til penge - efter år 2014 vil være på 18,6 millioner kroner, 8,4 millioner kroner i 2015 og minus ni millioner kroner i år 2016.

Men de minus ni millioner skal tages med et gran salt, lyder det fra økonomidirektøren.

- Det er ikke min forventning, at det går så galt, da Byrådet jo netop har igangsat budgetlægningen for 2014 med henblik på, at budget 2014 - når det vedtages i oktober - er i balance, skriver økonomidirektør Marianne Friis Toft i en mail til Fyens Stiftstidende.

- Dette underskud er nok mere udtryk for, at byrådet ikke har forholdt sig ligeså grundigt til årene 2014-2016 som selve budgetåret, tilføjer økonomidirektøren, hvis afdeling altså ikke - som Jesper Hempler og Kim Fredensborg påstår - forventer, at bunden af kommunekassen er røget ud i 2016.

SF’ere overfortolkede beregninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce