SF-udspil før budgetmøder


SF-udspil før budgetmøder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester Palle Hansborg-Sørensen har til gengæld kortene tæt ind til kroppen

Borgmester Palle Hansborg-Sørensen (S) og SF's gruppeformand, Torben Andersen, har valgt hver sin måde at håndtere budgetlægningen for 2009 på.

Førstnævnte holder kortene tæt ind til kroppen, sidstnævnte har offentliggjort et budgetforslag, der - uden at være ultimativt - lægger op til en række udgiftsstigninger.

- Jeg har holdt et møde med byrådets gruppeformænd for i en hel åben drøftelse at se, hvor langt vi kan nå i enighed. Vi mødes igen søndag aften, så mit oplæg til byrådets førstebehandling af budgettet i dag bliver, at vi blot videresender materialet, siger Palle Hansborg-Sørensen.

Udspil fra SF'erne

Borgmesterens partner i byrådsflertallet, SF, har derimod efter mødet spillet ud med sit bud på budget 2009.

For SF er det afgørende, at børn- og skoleområdet samt ældre- og handicapområdet fritages for beskæringer. De områder skal tværtimod styrkes:

- Alene kravet om maksimalt to måneders ventetid på en plejehjemsplads vil koste knap 10 millioner kroner næste år, understreger Torben Andersen.

Som udgangspunkt for forhandlingerne er der et "spillerum" på 26,7 millioner kroner. Det er opnået ved en budgetbeskæring på fire procent. Tanken er, at politikerne kan forkaste besparelser eller bruge penge til noget andet.

SF vil forkaste mange af besparelserne og har ekstra ønsker, så partiet foreslår øgede driftsudgifter på 40,2 millioner kroner.

SF vil også udvide anlægsbudgettet med 18,5 millioner kroner, men det er et netto-tal, idet man har modregnet indtægter fra salg af ejendomme på 18,5 millioner kroner.

Med på salgslisten er det gamle rådhus i Langeskov, hvilket betyder, at der modsat skal bruges 2,5 millioner kroner til at flytte omkring 35 medarbejdere.

En investering i energibesparelser skal finansieres ved lån på ni millioner kroner, og nogle anlægsopgaver udskydes - alligevel forudser SF et kasseforbrug på 14,9 mio. kr.

SF-udspil før budgetmøder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce