SF kræver klar besked om planerne på havnen


SF kræver klar besked om planerne på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TYNDIS: Tilsynets signal om aktindsigt ikke til at tage fejl af, mener SF
KERTEMINDE: SF's byrådsgruppe i Kerteminde er stærkt utilfreds med, at borgmester Else Møller (K) stadig tilbageholder oplysningerne om den produktionsvirksomhed, som ønsker at etablere sig ved Nordre Havnekaj.

Else Møller har valgt at afvise aktindsigt i sagen af hensyn til ansøgerens forretningsmæssige interesser.

SF's gruppeformand i byrådet, Torben Andersen, er modsat helt uforstående over for, at borgmesteren ikke straks offentliggør oplysningerne om projektet efter at tilsynsmyndigheden skarpt har kritiseret kommunens håndtering af sagen.

Torben Andersen skriver til borgmesteren, at hun hurtigst muligt bør sikre aktindsigt i sagen i forbindelse med forhøringen om den ændrede brug af Nordre Havnekaj.

Han anerkender, at det er helt i overensstemmelse med den sædvanlige procedure, når Statsamtet Sønderjylland på tilsynsmyndighedens vegne anmoder kommunen om en udtalelse.

Usædvanlig sag

Kommunen får på denne måde mulighed for - som den anklagede part - at forklare eller forsvare sig i forbindelse med klagen fra Fyens Stiftstidende over afslaget om aktindsigt, understreger Torben Andersen i sit brev til borgmesteren.

Men han understreger samtidig, at henvendelsen fra statsamtet til kommunen er ualmindelig skarp i sine formuleringer:

"Det usædvanlige i forbindelse med Statsamtets skrivelse er, at det forlods gøres kommunen klart, at man er ude på tynd is. Der henvises til at afslag i henhold til paragraf 12 stk. 1 alene indeholder hjemmel til at undtage bestemte oplysninger i ansøgers skrivelse om ændret anvendelse af dele af Nordre Havnekaj.

Det anføres endvidere, at hver enkelt oplysning i dokumentet skal vurderes for sig og at de dele af dokumentet, som ikke undtages for offentlighed, derefter skal udleveres. Herudover henviser Statsamtet til tidligere afgørelser fra Ombudsmanden, som yderligere understreger kommunens manglende mulighed for at nægte aktindsigt i denne konkrete sag.

Da der så tydeligt savnes lovhjemmel til at nægte aktindsigt, skal jeg derfor på SF-gruppens vegne bede borgmesteren om straks at ændre sit afslag af 2. juli og hurtigst muligt gøre offentligheden bekendt med ansøgningen om ændret anvendelse på dele af Nordre Havnekaj," skriver Torben Andersen i sin henvendelse til borgmester Else Møller.

SF kræver klar besked om planerne på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce