S vil højere op: Venstre siger som eneste parti nej til at hæve skatten

Kertemindes socialdemokratiske borgmester, Kasper Olesen (th.), ønsker at hæve skatten 0,3 procentpoint. Det er en dårlig idé, mener tidligere borgmester Hans Luunbjerg (V).

S vil højere op: Venstre siger som eneste parti nej til at hæve skatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre er det eneste parti i byrådet i Kerteminde, der ikke vil være med til at hæve skatten. Kommunen skal i stedet bruge pengene mere fornuftigt, mener Hans Luunbjerg (V).

Kerteminde: Mens de andre partier vakler og ikke vil afvise borgmester Kasper Olesen forslag om at hæve skatten, står Venstre fast på, at der kommer ikke en skatteforhøjelse med Venstres stemmer.

- Det er min grundlæggende holdning, at så længe der er mulighed for, at vi kan bruge de midler, vi har mere fornuftigt, så skal vi ikke kræve flere penge op hos borgerne, siger Hans Luunbjerg (V).

Borgmester Kasper Olesen stillede torsdag forslag om at hæve skatten midlertidigt i en årrække med 0,3 procent og grundskylden med tre promille.

- Efter mine begreber er det ikke den medicin, der skal til. Det hjælper ikke at kræve flere penge ind. I stedet skal vi blive dygtigere til at overholde vores budgetter, fortæller Hans Luunbjerg.

Med en stigning i skatteprocenten vil Kerteminde få den tredjehøjeste skatteprocent på Fyn kun overgået af Langeland og Svendborg.

- Og vi har i forvejen Fyns højeste grundskyldpromille, så der lægger vi yderligere afstand de andre kommuner, hvis forslaget går igennem, advarer Hans Luunbjerg.

- Hvis man øger grundskyldpromillen, så er det ikke med til at skabe bosætning i kommunen. Specielt ikke hvis det ikke afspejler sig i yderligere service forbedringer, men tværtimod det modsatte.

Hans Luunbjerg (V) er tidligere borgmester i Kerteminde Kommune.
Hans Luunbjerg (V) er tidligere borgmester i Kerteminde Kommune.

Skatten går til staten

På den borgerlige fløj vil hverken Dansk Folkeparti eller De Konservative afvise, at det kan blive nødvendigt at hæve skatten.

- Det ligger ikke til mig at stille ultimative krav, så jeg vil ikke 100 procent afvise det, siger Terje Pedersen (DF).

Klaus Lauridsen fra De Konservative fortæller, at en skattestigning ikke står øverst på hans dagsorden.

- Men lige nu står vi i en situation, hvor vi er nødt til at kigge på alle håndtag, og det her er et af dem, siger Klaus Lauridsen.

Hvis et flertal i byrådet beslutter at hæve skatten, betyder det ikke, at alle skatteborgernes penge går i kommunekassen. Kerteminde risikerer nemlig at få en straf af staten for at hæve skatten.

- Sådan som det er i øjeblikket, så skal vi aflever tre fjerdedele, af det vi får ekstra ind i skat, til statskassen. Så kan vi spørge borgerne, om de synes, det er i statskassen, deres penge skal gå, eller det er i kommunekassen. Jeg synes måske, at det var fornuftigt, at de penge blev indenfor kommunen, sige Hans Luunbjerg, der peger på, at Kerteminde Kommune i forvejen har et serviceniveau, der ligger tre procent over landsgennemsnittet.

- Jeg synes måske lige så godt, at vi kunne levere et service niveau, der kun er to procent over landsgennemsnittet til den samme skatteprocent.

Netop på grund af risikoen for at en del af pengene skal afleveres til staten, har Kasper Olesen foreslået, at skattestigningen skal være gældende i fem år, hvis staten kommer med sanktioner og kun tre år, hvis Kerteminde ikke får inddraget en del af de nye skatter af staten.

S vil højere op: Venstre siger som eneste parti nej til at hæve skatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce