S-spidskandidat trækker sig


S-spidskandidat trækker sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KANDIDATUR: Politik og karriere kolliderede for Sonja Rasmussen (S)

KERTEMINDE: Sonja Rasmussen, Socialdemokraternes spidskandidat ved sidste kommunalvalg, stiller ikke op som spidskandidat til valget i november.

Beslutningen bunder i problemer med at forene rollen som spidskandidat med karrieren, fortæller hun.

- Siden jeg stillede mig til rådighed som spidskandidat, har jeg ikke haft fast arbejde, og det savner jeg ærligt talt. Da jeg startede i lokalpolitik, havde jeg en tidsbegrænset stilling som konsulent i et privat firma. Da det så kom på tale, at jeg muligvis skulle være spidskandidat, sagde min daværende arbejdsgiver, at jeg måtte vælge mellem politik eller job: Hvis jeg ville være spidskandidat, kunne jeg ikke få min kontrakt forlænget, fortæller Sonja Rasmussen.

Hun valgte kandidaturet, og det har hun ikke fortrudt.

- Det var ikke lovligt, men jeg valgte ikke at gøre et stort nummer ud af det af hensyn til mine fremtidige jobmuligheder, siger Sonje Rasmussen.

- Jeg tog chancen. Der var en mulighed for at blive borgmester, og den gik jeg efter, og det har jeg ikke fortrudt. Hvis man brænder for noget, skal man også gå efter det i stedet for at ærgre sig bagefter over, at man ikke tog chancen, fortæller Sonja Rasmussen, der med 813 stemmer ved sidste valg kun blev overgået i stemmetal af Else Møller (K), Kerteminde, og Palle Hansborg-Sørensen (S), Munkebo.

Siden hun først blev spidskandidat, har hun udelukkende haft tidsbegrænsede projektansættelser, hvor hun et par gange har mærket, at rollen som spidskandidat kolliderede med jobbet.

- Som spidskandidat skal du have en skarp profil. Du skal komme med nogle skarpe udtalelser, og det er ikke altid foreneligt med arbejdsgiverens ønsker. På et tidspunkt var jeg ansat ved FynTour, samtidig med at jeg som spidskandidat havde nogle ret markante holdninger til Fjord & Bælt-centret. Jeg kan ikke bevise, at det var årsagen til, at jeg ikke fik min ansættelse forlænget, men det var nok ikke befordrende for karrieren, fortæller Sonja Rasmussen, som understreger, at hun ikke har manglet opbakning fra sit politiske bagland.

- Nej, slet ikke, og det har da også gjort beslutningen endnu sværere, fortæller Sonja Rasmussen, der endnu ikke har besluttet, om hun stiller op som menigt medlem på den socialdemokratiske liste til valget.

S-spidskandidat trækker sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce