Rynkeby: Etårig flyttet på plejehjem

Birte Nielsen elsker, når Sigurd kommer på besøg (her sammen med plejehjemmets leder Anne Schmidt-Nielsen). - Jeg har altid selv haft hund, doberman bl.a., så jeg er rigtig glad for, at der også er en hund her på Dalsbo, fortæller hun. Foto: Helle Nordström

Rynkeby: Etårig flyttet på plejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plejehjemmet Dalsbo har fået ny beboer med fire ben. Den etårige labrador Sigurd spreder glæde blandt både beboere, personale og pårørende.

Rynkeby: Nogle plejehjem har besøgshunde, men det vil Dalsbo Plejecenter i Rynkeby ikke nøjes med. De har deres egen plejehjemshund, der bor på hjemmet. Sigurd hedder den, og den er netop flyttet ind, som afløser for Mimi, der var blevet så gammel, at den måtte aflives.

Sigurd er en brun labrador på et år, og den er usædvanligt rolig og social.

- Mimmi havde boet på Dalsbo i otte år. Da hun døde, snakkede vi om, hvorvidt vi skulle have en ny hund, og det viste sig hurtigt, at det ønskede alle, at vi skulle, fortæller leder af Dalsbo, Anne Schmidt-Nielsen.

Hun fandt Sigurd på Den Blå Avis. Han tilhørte en familie, der var overrasket over, at hunden var blevet så stor. Desuden syntes de, at det var synd, den var alene hjemme hele dagen, fordi den er meget social og elsker klap og selskab.

- Jeg tog min mand med ud for at kigge på hunden. Han er hundefører ved politiet og vant til at vurdere hunde. Han troede, at han skulle bruge en weekend til at vurdere den, men allerede dagen efter, at vi havde hentet den hjem til os, sagde han god for, at den kunne være plejehjemshund, fortæller Anne Schmidt-Nielsen.

Det eneste krav, myndighederne stiller til en plejehjemshund er, at den ikke må komme i køkknet.

- Den besked skulle Sigurd bare have 10 gange, så holdt han op med at forsøge. Nu lægger han sig bare på dørtrinnet, når vi går i køkkenet.

Til gengæld går han ind og ud af alle andre åbne døre og besøger beboerne. Han er også med rundt både på "stå op"- og "lægge i seng"-runderne - til stor begejstring for beboerne.

- Det er så hyggeligt, når Sigurd kommer på besøg. Forleden kom han ind og slikkede min hånd, medens jeg stadig lå i sengen. Det var sådan en: Nu er det tiden at stå op, fortæller Birte Nielsen i stue fire begejstret.

Hvem der skal lufte Sigurd er ikke noget problem, fortæller Anne Schmidt-Nielsen.

- Vi holder alle sammen så meget af Sigurd, at jeg faktisk tror, han bliver luftet mere end en almindelig familiehund, griner hun.

Sigurd kan sidde på bagbenene, hvis man beder den om det, og den kan angiveligt også give
Sigurd kan sidde på bagbenene, hvis man beder den om det, og den kan angiveligt også give "high-five". Den er på ingen tid blevet hele hjemmets kæledægge. Foto: Helle Nordström

Rynkeby: Etårig flyttet på plejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce