Rudolf Mathis sælger ud: Køb inventaret fra Fyns bedste fiskerestaurant

De karakteristiske skorstene på Fyns fiskerestaurant. Foto: Birgitte Søe

Rudolf Mathis sælger ud: Køb inventaret fra Fyns bedste fiskerestaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som led i en større oprydning af restaurantens køkken sælger restaurant Rudolf Mathis her i weekenden diverse køkkenting, som har hobet sig op på hylder og skabe.

Kerteminde: Solen står forsigtigt ind af ruderne hos den lille fiskerestaurant, der med sin placering helt nede ved havnet nærmest svævende på vandet har plads i hjertet af Kerteminde.

Her sælger Rudolf Mathis' ejer, Puk Lyskjær Larsen, nu ud af restaurantens glas, fade og alle mulige andre køkkenting, der har hobet sig op på restaurantens hylder og i skabene.

Køkkentingene fra restauranten skal sælges som et led i en større oprydning i resturantens køkken. Ifølge Puk Lyskjær Larsen er det ting, der gennem tiden har hobet sig op i restauranten, og nu skal der sælges ud.

Fakta
Rudolf Mathis sælger ud af sine køkkenting.

Det sker lørdag 24. februar fra klokken 10 til 16 og 25. februar fra klokken 10 til 15 i restauranten på Dosseringen 13, 5300 Kerteminde.

Her kan du blandt andet købe en ny wok fra Eva Trio, en ny rullepølsepresser, cafékopper, thekander, glas, tallerkner og meget andet.

På fundament af et fiskerhus

Puk Lyskjær Larsen er uddannet kok og er oprindeligt selv fra Kerteminde.

Restauranten er opkaldt efter hans oldefædre, Hans Rudolf Pedersen, der var fisker, og Niels Mathis, der var fiskehandler. Men det er ikke kun på grund af det, Puk Lyskjær Larsen har kastet sig over fisken i køkkenet.

- Fisk og skaldyr er bare mere interessant at lave mad af, fortæller han.

Og det er også tanken om den gode mad og service, som Puk Lyskjær Larsen gerne vil have gæster tager med sig, når de forlader restauranten.

- Vi eksisterer på grund af gæsterne, men vi lever af, de kommer igen. Det er vores motto.

Hos Rudolf Mathis holder de ikke sommerferie. I stedet bruges vinteren på ferie og på at finde ny inspiration til den kommende sæson. Når restauranten slår dørene op for 34. gang til en ny sæson, kommer der igen gang i køkkenet under skorstenene hos fiskerestauranten.

- Mange tror, skorstene tilhører det gamle røgeri, men det lå faktisk på den anden side af havnen, fortæller Puk Lyskjær Larsen.

De skorsten, der tårner op på hans side af havnen, kom først i 1985 for at gøre det mere autentisk, selvom Rudolf Mathis faktisk ligger på fundamentet af et gammelt fiskerhus.

Michelindrømme

I sidste uge blevet der igen uddelt Michelinstjerner til danske restauranter, og her gik snakken også på, om Kertemindes Rudolf Mathis mon var med i kapløbet. Og selvom Puk Lyskjær Larsen ville se det som en stor ære at få en stjerne en dag, så undrer han sig over fordelingen.

- Der er så mange restauranter i Danmark, der fortjener en stjerne, ytrer han og nævner fynske restauranter som Sortebro Kro, Falsted Kro og The Balcony.

- På restauranterne i for eksempel Frankrig, hvor jeg var i vinter, der er niveauet for at få en Michelinstjerne ikke nær så høj, som den er i Danmark. Det er mærkeligt, der ikke blev uddelt flere i Danmark.

Maden skal være i fokus

I den kommende sæson handler det ikke at sammensætte den helt rigtig menu, der passer til årstiderne. Puk Lyskjær Larsen har nemlig planer om, at Rudolf Mathis skal udkomme med endnu en kogebog.

- Sidste gang handlede den også meget om omegnen, men denne gang vil det mere være maden, der er i fokus. Og der skal være masser af billeder til, så man ikke bare kigger på en tør opskrift, fortæller restaurantejeren.

Men inden Rudolf Mathis igen åbner op for sultne gæster, sælger restauranten ud af sine køkkensager, både nye og gamle. Det sker lørdag 24. februar fra 10.00 til 16.00 og 25. februar fra 10 til 15.

Rudolf Mathis sælger ud: Køb inventaret fra Fyns bedste fiskerestaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce