Ros til ny autocamperplads i Kerteminde: - Det er Danmarks bedste

Else Hansen og Karin Kjærgaard havde taget autocampere og mændene Kaj Løve Hansen og Jimmy Raahauge med til Kertemindes nye autocamperplads under Kirsebærfestivalen. De er alle meget begejstrede for byen, festivalen og den nye plads.Foto: Helle Kryger

Ros til ny autocamperplads i Kerteminde: - Det er Danmarks bedste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Autocampister strømmer til Kertemindes nye plads i marinaen, men de savner skiltning på stedet

Kerteminde: Mens turisterne i al almindelighed har svigtet Kerteminde i år, som redaktionen for nylig kunne berette, har autocamperne holdt tæt på den nye autocamperplads i marinaen det meste af sommeren. Havudsigten samt beliggenheden tæt ved bymidten og byens badestrande imponerer de mobile rejsende, og da kirsebærrene for nylig blev fejret, stod hele 26 autocampere parkeret i marinaen.

Vi bankede på hos Kaj Løve Hansen fra Odense og Jimmy Raahauge fra Middelfart, som denne weekend optog to af de i alt otte pladser på autocamperpladsen. De havde kun ros til overs for byens nye tilbud:

- Det er Danmarks bedste autocamperplads, lød det resolut fra Kaj Løve Hansen.

Og det gav Jimmy Raahauge ham ret i:

- Se bare udsigten. Der er havudsigt. Man kan nærmest holde helt ud til kajkanten. Du er en del af miljøet i marinaen, samtidig med at du ligger i gåafstand til alt. Det er utroligt vigtigt for en autocamperplads, at det ligger så tæt på byen. Du kan lige gå op i byen og handle og gå ned til stranden og bade. Otte pladser er bare slet ikke nok. Se hvordan folk holder rundt omkring.

 - Se bare udsigten. Der er havudsigt. Man kan nærmest holde helt ud til kajkanten. Du er en del af miljøet i marinaen, samtidig med at du ligger i gåafstand til alt.
Kaj Løve Hansen, autocampist fra Odense.
Der er rift om pladserne på Kertemindes nye autocamperplads. Når pladsen er fyldt op, henviser havnefogeden til andre steder på vinteropbevaringspladsen.Foto: Helle Kryger
Der er rift om pladserne på Kertemindes nye autocamperplads. Når pladsen er fyldt op, henviser havnefogeden til andre steder på vinteropbevaringspladsen.Foto: Helle Kryger

Bedre skiltning, tak

Alene fredag talte Kaj Løve sig frem til 26 autocampere i marinaen - foruden de otte, der holder på autocamperpladsen. Flere af dem kørte forbi hans vogn for at spørge til reglementet på stedet:

- Der står ingen steder, hvor du må holde, når der er fyldt op på autocamperpladsen. Man kan selvfølgelig spørge på havnekontoret, men hvad så når der er lukket? Der mangler simpelthen noget info, og gerne på flere sprog, fortæller han.

De rosende ord glæder havnefoged Jimmy Pedersen, der fortæller, at der i gennemsnit er syv-otte autocampere i byen per dag. Og kritikken - den forstår han også godt:

- Nu har vi næsten bemanding på hernede konstant, så man kan jo bare komme ind og spørge os, hvis der er noget, man er i tvivl om, men ja, vi har også tænkt os at lave noget mere skiltning. Men vi er jo lige startet op med pladsen og ville gøre os nogle erfaringer først, siger han.

Mange holder stadig på Ndr. Havnekaj

Det er også planen, at der skal etableres en udslagskumme til såkaldt "gråt vand" - altså opvaskevand og lignende. Den kommer op til efteråret, lover han.

Selvom autocamperpladsen er blevet taget godt imod, har den dog ikke løst den problematik, at alt for mange rullende campister holder ulovligt på Nordre Havnekaj.

- Vi har stadig nogen, der holder lidt usmart på Nordre Havnekaj, men før der er kommet forbuds-skilte op, kan jeg desværre ikke stille så meget op andet end at henvise dem til vores autocamperplads i marinaen, fortæller han.

Det koster 130 kroner pr. overnatning at holde på den nye autocamperplads. Når man betaler i automaten eller på havnekontoret, får man udleveret et adgangskort til marinaens bad, toilet og køkkenfaciliteter.

En rimelig pris mener Kaj Løve og Jimmy Raahauge, som i hvert tilfælde vender tilbage til næste års kirsebærfestival:

- Det er helt sikkert. Det er imponerende, så meget de har fået arrangeret, og alligevel er her sådan en afslappende atmosfære. Det er et meget flinkt folkefærd, der bor her i byen, fortæller Jimmy Raahauge.

Ros til ny autocamperplads i Kerteminde: - Det er Danmarks bedste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce