Rollator-central snart klar

Per Marcussen er den nye chef for kommunens nye depot af hjælpemidler for ældre og handicappede. De nye lokaler er ved at tage form i Munkebo.
Foto: Jørgen Hansen

Rollator-central snart klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kerteminde Kommune har samlet alle gængse hjælpemidler et sted og er snart klar til at rulle ud til borgerne med dem.

MUNKEBO: Skal mormor på 84 år have en ny rollator fra det offentlige, så er vejen snart mere farbar fremover i Kerteminde Kommune.

Det nye såkaldte hjælpemiddeldepot på Lindøalleen 101 i Munkebo skal gøre det nemmere og mere overskueligt, at få et kommunalt hjælpemiddel. Og snart er man klar til indflytning og dermed "rollator-udrykning" til mormor.

- Jeg regner med, at det bliver 1. september, at vi har det klar. Helt efter tidsplanen, fortæller 49-årige Per Marcussen.

Han er den ny leder af hjælpemiddeldepotet og viser avisens udsendte rundt i de endnu tomme lokaler, hvor håndværkere bakser med at få det færdigt. I tide.

- Nu samler vi det hele ét sted. Det har mange fordele. For det første får vi styr på alle kommunens hjælpemidler. For det andet sparer vi tid og ressourcer ved netop, at placere det ét sted i kommunen, fortæller Per Marcussen, der får to fastansatte under sig.

Tidligere har de tre gamle kommuners hjælpemiddeldepoter som regel været kælderrum rundt omkring. Overblikket manglede.

- På den måde mistede vi spildtid, forklarer Per Marcussen. Spildtid koster.

Det nye lagerdepot vil sprede sig over 370 kvadratmeter, så der er rig plads til kørestole, rollatorer, el-køretøjer af en hver slags, toiletsæder og meget mere. Ja, alt fra a til z i hjælpemidler i et byggeri til omkring 10 mio. kr. En konsekvens af kommunesammenlægningen i 2007.

Bedre rensning

Der er også andre fordele ved de nye lokaler.

- Vi får nu også mulighed for på en bedre og mere moderne måde, at rengøre vores hjælpemidler efter brug. Vi får et rum, hvor vi kan rense dem. I visse tilfælde kan der nemlig være tale om forskellige smittefarer efter brug, forklarer Per Marcussen.

Det er endnu for tidligt, at sige noget om, hvor mange hjælpemidler der skal indkøbes eller genbruges fra de tre gamle kommuner.

- Det er nu det, som jeg er ved at danne mig et overblik over, forklarer den nye leder af stedet, som bor i Ringe, er tidligere cykelsmed, har ledererfaring og senest var ansat ved et renseanlæg i Ringe, men nu skal til at pendle mellem hjem og arbejde.

Foruden hjælpemiddeldepotet laves der også arbejdsmarkedscenter på den samme adresse.

I arbejdsmarkedscenteret skal kommunens ledige borgere møde op, når det gælder job og aktiveringstilbud.

Rollator-central snart klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce