RONING: Klubben fejrede ny verdensmester i aftes
KERTEMINDE: Stolthed og glæde prægede situationen i roernes klubhus ved Odensevej i aftes, da medlemmerne modtog 21-årige Niels Jørgen Gommesen, der blev verdensmester i weekenden.

En rørt Niels Jørgen Gommesen lyttede til taler, hurraråb og klappende roere i klubhuset med udsigt til Kerteminde Fjord.

- Det er flot gået. Det er dejligt at stå her som formand. Vi er stolte. Dine forældre er stolte, og byen har grund til at være stolt, sagde Lene Nielsen, Kerteminde.

Hun og andre i klubben har længe beundret Niels Jørgen Gommesens indsats.

- Og din udholdenhed, og så er du altid i godt humør. Du kan drive det vidt, selv om det er svært at nå højere end at blive verdensmester, konstaterede hun, inden der blev råbt hurra og klappet igen.

- Tak for det, alle sammen. Det var pænt, sagde Niels Jørgen Gommesen, inden kaproningschef Poul "Polle" Haubro fik ordet.

- Ja, man kan være stolt af at være medlem af Kerteminde Roklub, nævnte han.

Med sin guldmedalje om halsen og sine unge kammerater ved bordet fortsatte festlighederne for Niels Jørgen Gommensen, der ligesom de andre kunne spise helstegt pattegris.

Overset sport?

For Kerteminde Roklub betyder hans præstationer på Bagsværd Sø i weekenden, at der bliver opmærksomhed om rosporten.

- Og da den er vanskelig at følge for publikum, interesserer den måske heller ikke pressen så meget, men nu kan de unge se, at man kan blive til noget også inden for roning, sagde formand Lene Nielsen senere.

Ved havnefestens show lørdag klokken 14 får alle i øvrigt mulighed for at hylde Niels Jørgen Gommesen.

I aftes havde hans forældre, Ingelise Hansen og Jørgen Gommesen, forladt huset på Andekæret 169 for at deltage i festlighederne i klubhuset.

- Nej, ingen af dem dyrker roning, og jeg er enebarn. Men det var JesperAbbednæs, som for 10 år siden spurgte, om jeg ikke ville med ud at ro, fortæller Niels Jørgen Gommesen.

Den 21-årige roer har gået i Fjordvangskolen og på Kerteminde Skole inden htx-uddannelsen i Odense, og han er netop flyttet til Lyngby, fordi han skal læse til civilingeniør i København.

- Men klubben i Kerteminde betyder alt for mig. Den har gjort meget for mig, og her er mere socialt. Jeg vil meget gerne blive i klubben, og jeg håber, det kan lade sig gøre, selv om jeg kommer til at vise mig mindre her, sagde Niels Jørgen Gommesen, da han sad blandt andre Kerteminde-roere i aftes.Det var sammen med tre roere fra klubber i Bagsværd, Sakskøbing og Nykøbing Falster, at han vandt U23-verdensmesterskaberne i letvægtsdobbeltfirer.
  • fyens.dk