Rød blok langer ud efter Konservative: - Vi skylder for fanden kommunens borgere at samarbejde

Socialdemokratiets borgermesterkandidat i Kerteminde, Kasper Ejsing Olesen, håber, at Konservative vil samarbejde. Foto: Michael Nørgaard

Rød blok langer ud efter Konservative: - Vi skylder for fanden kommunens borgere at samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokratiets borgmesterkandidat Kasper Olesen langer nu ud efter Konservative, som, han mener, bør gå ind i et samarbejde. Konservative mener dog, at de allerede i går gav S en invitation til samarbejde.

Nordøstfyn: Forhandlingerne trækker i langdrag i Kerteminde Kommune, hvor det endnu ikke er lykkedes politikerne at finde frem til kommunens nye borgmester.

Nu opfordrer rød blok med Kasper Ejsing Olesen (A) i spidsen De Konservative til at gå ind i et samarbejde.

- Vi vil rigtig gerne komme frem til noget med Konservative. Det forsøgte vi allerede i går, siger han.

- I går havde de sat sig sammen fire partier, hvoraf Konservative var det ene. Da vi kommer ned og snakker med dem, får vi læst tre sider op. Vi skulle sige ja til, at kommunen skulle køre sådan de næste fire år frem, og i øvrigt kunne vi få to udvalgsposter. Det, mener vi ikke, kan danne grobund for et godt samarbejde de næste fire år, og derfor valgte vi at takke nej, fortsætter han.

Konservatives borgmesterkandidat Klavs Norup Lauridsen oplevede dog det samme møde helt anderledes, og han forstår ikke Kasper Olesens tolkning af, hvad der foregik bag de lukkede døre:

- Det er noget af en overdrivelse. Det var et arbejdspapir, hvor vi siger, at det er sådan, vi ser kommunen blive drevet fremadrettet. Det er noget, vi skal indgå en dialog om, og så vil vi rigtig gerne samarbejde. Vi har, synes vi da, opfordret til samarbejde, siger Klavs Norup Lauridsen. - De ord, han bruger om situationen, må stå for egen regning, fortsætter han.

Kasper Olesen og Klavs Norup Lauridsen mødes i morgen tidlig for at drøfte mulige løsninger.

- Jeg er meget klogere i morgen tidlig på, om der oprigtigt er en vilje til at gå væk fra det, de sad med i går og faktisk sige, at de ønsker at samarbejde. Det skylder vi for Fanden Kerteminde Kommunes borgere, siger Kasper Olesen.

Han vedholder samtidig, at han skal være borgmester.

- Vi er det største parti i kommunen, så det vil ikke være naturligt for os at sige, at jeg ikke skal være borgmester, siger han.

Men det er Klavs Lauridsen dog ikke enig i:

- Jeg synes ikke, det er det, vælgerne peger på. Jeg synes vælgerne sender et signal om, at de gerne vil se en anden linje og en ny slags borgmester på posten, siger han og fastholder, at han er den rette til borgmesterkæden.

Rød blok langer ud efter Konservative: - Vi skylder for fanden kommunens borgere at samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce