Revyplakat bliver beskyldt for racisme: Billetsalget til Kerteminderevyen slår rekord


Revyplakat bliver beskyldt for racisme: Billetsalget til Kerteminderevyen slår rekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På trods af beskyldninger om racisme og sexisme slår Kerteminderevyen nye salgsrekorder

Kerteminde: - Dårlig omtale er bedre end ingen omtale, sagde den salige rejsedirektør Simon Spies, og det gælder tilsyneladende også for Kerteminderevyen. I hvert fald er det ikke gået ud over billetsalget, at revyen den sidste uge tids er blevet beskyldt for både at være racistisk og sexistisk på grund af en plakat, hvor revyens skuespillere har klædt sig ud som indianer, kineser, afrikaner og en hvid mand.

- Billetsalget går rigtigt godt, det ligger højere end sidste år på det her tidspunkt. Vi har allerede nu solgt det antal biletter, som vi havde solgt midt i januar sidste år, siger revydirktør Mads Nørby.

Der er cirka 6000 biletter til salg til revyen, og inklusiv et antal biletter til sponsorerne har revyen, et halvt år før den åbner, solgt lige over 3000 billetter.

Ideen bag plakaten var egentlig at lave en kærlig, inkluderende plakat, der viser, at de fire forskellige nationaliteter til sammen holder verden i deres hænder. I stedet har plakaten skabt stor debat på de sociale medier, hvor den beskyldes for at nedgøre minoriteter. Indtil videre tror revydirektøren dog ikke, at debatten har haft indflydelse på billetsalget.

- Hele den her polemik har ikke været mærkbar på hverken den ene eller den anden måde, siger Mads Nørby, der indrømmer, at han har været ekstra nysgerrig på, hvordan det er gået med billetsalget i den seneste uge.

Hver nat kommer de opdaterede billetsalgs-tal ind på revydirektørens computer klokken tre.

- Og når jeg alligevel skal ud og tisse, der ved tre-tiden skal jeg også lige se, hvordan det er gået det sidste døgn med salget, siger Mads Nørby.

Pia støtter Mads

Flere politikere har udtalt sig om Kerteminderevyens plakat. Blandt andet Pia Kjærsgaard der på hendes facebookside advarer mod "svenske tilstande," efter 60 personer skrev til revyens sponsorer og opfordrede dem til at overveje støtten til revyen.

- Det underlige er, at de krænkede slet ikke kan se, hvor latterlige og groteske deres evige udfald er. Efterhånden findes der mennesker, hvis eneste livsindhold er at lege krænket moralpoliti og løfte pegefingre på vegne af andre, skrev Pia Kjærsgaard.

Plakat bliver ikke lavet om

Den støtte tager Mads Nørby pænt imod.

- Jeg har ikke noget imod at være på samme side som Pia Kjærsgaard. Men der er mange af dem, der ytrer deres støtte på vores facebookside, som jeg ikke har lyst til at være på samme side som, siger Mads Nørby, der understreger, at fordi han ar enig med Pia Kjærsgaard i den her sag, betyder det ikke, at han er enig med Pia Kjærsgaard i alt muligt andet.

Og revyplakaten, den bliver ikke lavet om, lover revydirektøren, der har fuld opbakning fra holdet bag revyen.

- Mine skuespillere er stadigvæk glade, og de står 100 procent bag den. Men skuespillerne er ligesom jeg kede af, at nogen føler sig stødt, og de er kede af at blive slået i hartkorn med racister.

Kerteminderevyen har premiere på Tornøes Hotel i Kerteminde søndag 27. maj 2018.

Revyplakat bliver beskyldt for racisme: Billetsalget til Kerteminderevyen slår rekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce