Rekord-hurtig tur til Sydpolen

Handsken skulle af, og den nøgne hånd sættes mod kuglen af stål, der markerede slutningen af makkerparrets rejse. Men kun en kort berøring, inden hånden ville fryse fast i kulden. Privatfoto

Rekord-hurtig tur til Sydpolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Morten Grundsøe og makkeren Jens Erik Nielsen kørte en glidende ekspedition og nåede Sydpolen efter blot 29,5 dage

Kerteminde: Det skulle være en sjov og sikker tur. 950 kilometer på ski på tværs af Antarktis.

Det blev den store oplevelse for Morten Grundsøe og Jens Erik Nielsen. For makkerparret gennemførte nemlig turen til Sydpolen som de næsthurtigste i hele verden.

God tempo fra starten

- Vi var allerede på anden-og tredjedagen klar over, at vi gik hurtigt. Vi kendte ikke umiddelbart til de andres tider. Men da vi fandt dem, så vi, at vi kunne gøre os rigtig godt, hvis vi fortsatte med det tempo, fortæller Morten Grundsøe fra Kerteminde, der som ekspeditionsleder i første omgang fik lagt en dæmper på al snakken om at gå efter rekorder.

For målet hos de to mænd, der bag sig havde lagt mange måneders forberedelse, var at komme helskindet til Sydpolen.

- Efter ti dage var vi stadig godt kørende, og vi satte tempoet op. Vi ville nå at komme til Sydpolen nytårsaften, siger Morten Grundsøe.

Gik i snit 30 km om dagen

84 kilometer fra målet var der efter planerne tre dage tilbage med ski på fødderne og sele til slæden om livet. I gennemsnit have Morten Grundsøe og Jens Erik Nielsen gået omkring 30 kilometer om dagen.

- Vi tog en tur på 30 kilometer, men der var ikke mere. Vi var i 2800 meters højde. Dagen efter begyndte vi klokken 5.00 og havde 54,3 kilometer tilbage inden målet. Vi var inden for sikkerhedsmarkeringerne og var klar i hoved og krop. Så vi tog turen i et stræk og efter 22 timer nåede vi Sydpolen, fortæller Morten Grundsøe, der sammen Jens Erik Nielsen allerede har sat det næste fælles mål:

Der skal penge til

Nordpolen i 2010.

- Ekspeditionen har kostet os omkring 700.000 kroner, så der skal nogle sponsorer til, hvis vi skal nå dette mål, siger Morten Grundsøe.


Læs mere i Fyens Stiftstidende søndag.

Rekord-hurtig tur til Sydpolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce