Rekord-besøg på museerne


Rekord-besøg på museerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KERTEMINDE: Mens turisterne sukker efter sol og sommer, så går cheferne for byens to store turistattraktioner og gnider sig i hænderne.

For det elendige vejr sender turisterne lige lukt ind i Fjord- og Bæltcenteret og Johannes Larsen Museet. Begge steder er der kødannelser ved åbningstid, og dagen igennem er der fyldt godt og grundigt op i lokalerne.

- Onsdag havde vi budgetteret med 950 gæster - der kom 1450. Men så er der godt nok også fyldt godt op hele dagen igennem, fortæller bæltcenterets direktør, Bente Mortensen.

Tilstrømningen har medført, at centeret er blevet nødt til at fordoble de søværts aktiviteter. Således bliver der nu afviklet to bådture i stedet for én rundt i fjorden, langs Lillestranden og rundt i havnen, antallet af marsvine-safarier er også øget, og der er totalt udsolgt på snorkleturene, fortæller Allan Winther fra centeret.

Og onsdag sprang champagnepropperne på Johannes Larsen Museet, der oplevede det største besøgstal nogensinde på en enkelt dag.

- Vores hidtidige rekord var 589 gæster på en søndag - onsdag kom der 734 besøgende. Og vi modtager rigtigt mange telefonopkald fra folk, der spørger til åbningstiden - selv en time før lukketid får vi opkald, fortæller museumsdirektør Erland Porsmose, der blandt onsdagens gæster blandt andre talte Ritt Bjerregaard, Maria Stenz og andre kendisser.

Han tilskriver tilstrømningen den store Skagens-udstilling kombineret med det "gode museumsvejr", som dårligt vejr hedder i branchen.

- På knap en uge har 2500 set udstillingen, så jeg forventer, at Skagen-udstillingen sammen med efterårets Islandsudstilling vil gøre, at vi lander på sidste års gode besøgstal på 47.000 gæster, forudser Porsmose.

Også Bente Mortensen forventer, at de høje besøgstal vil gøre, at juli-tallet lander på lidt mere end det budgetterede 27.000 gæster - centeret bliver årligt besøgt af godt 70.000 gæster.

Bente Mortensen mener, at besøget er ekstra flot i betragtning af, at det fynske turisterhverv har et faldende besøgstal i år.

- Når den samlede turist-masse er lav, så skal der ekstra meget til for at holde besøgstallene. Og uden at kunne sætte tal på tror jeg, at vores nye undersøiske udstilling har sin del af æren. Den får ihvertfald megen ros af gæsterne, siger Bente Mortensen.

Rekord-besøg på museerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce