Prins Henrik skal blandt andet besøge Fayard i Munkebo og vingården Nyholmgaard Vin i Marslev, når regentparret lægger til kaj i Kerteminde i juni.

Det endelige program for dronning Margrethe og prins Henriks besøg i Kerteminde den 4. juni ligger nu klar.

Dagen begynder på havnen klokken 10, hvor dronningen anløber i chalup, og herefter går det i karet til rådhuset, hvor der er officiel modtagelse.

Siden venter endnu en karettur, hvor regentparret får et hurtigt kig på det, der engang skal blive den gamle renæssancehavn. Herfra forsætter gardehusarerne til Møllebakken og Johannes Larsen Museet, hvor der er rundvisning og et kig på den særlige udstilling, der er om Kerteminde i anledning af byens 600-års-købstadsjubilæum.

Senere på eftermiddagen skilles vejene for en stund for dronningen og prinsgemalen, idet hun skal se Ladby-brodøserne og smedene samt have et udførligt kig på skibshøjen, hvor Ladby-skibet ligger.

Dronningen skal også nå på Munkebo Bakke og en tur i tårnet for at nyde udsigten, inden hun kører til Bøgebjerg Naturbørnehave, som engang var Dronning Ingrids Feriehjem.

Prinsgemalen tager for sin del en tur på skibsværftet Fayard i Munkebo, siden fortsætter han til virksomheden Hydac i Langeskov for at slutte hos vinproducenterne Jan og Dina Nyholmgaard i Marslev.

Regentparret mødes igen i Kerteminde klokken 16 for sammen at gå til havnemarked på kajen.

Om aftenen er der reception på kongeskibet Dannebrog, men det lægger til i Nyborg, fordi det stikker for dybt til at kunne gå ind i havnen i Kerteminde.

Læs mere i Fyens Stiftstidende fredag.

  • Kim Skovsby

    Af:

    Jeg er journalist på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende. Her har jeg været ansat siden 2006, og jeg har dækket mange forskellige stofområder (bolig, mad, samfundsforhold), ligesom jeg i en årrække var lokalredaktør på redaktionen i Kerteminde. Jeg har været på erhvervsredaktionen siden 2014 og skriver blandt andet om privatøkonomi, social dumping og virksomheder. Jeg bor i Kerteminde og bruger bl.a fritiden på at ro havkajak.