Red Barnet siger stop: Truer med at droppe samarbejde om udsatte børn

Red Barnet Kerteminde ser sig nødt til at stoppe samarbejdet med Kerteminde Kommune, hvis kommunen ikke kan leve op til sin aftale. Og det vil i sidste ende gå ud over børnene, mener formanden. Arkivfoto.

Red Barnet siger stop: Truer med at droppe samarbejde om udsatte børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Red Barnet og Kerteminde Kommune indgik for år tilbage en aftale om at hjælpe udsatte børn ind i fællesskaber. Men nu kan den aftale være på randen til at blive skrottet.

Nordøstfyn: Det tegnede godt for alle børn i kommunen, der kom fra udsatte familier. Et samarbejde mellem Red Barnet Kerteminde og Kerteminde Kommune under navnet "Plads til Alle" skulle sikre, at alle børn i kommunen havde mulighed for at være en del af et fællesskab i form af forskellige fritidsaktiviteter.

I følge Red Barnet er det nemlig essentielt, at alle børn er en del af et fællesskab for at sikre deres selvværd og trivsel.

Aftalen mellem velgørenhedsorganisationen og kommunen fra 2014 lød på, at kommunen forpligtede sig til at aflønne de medarbejdere, der skulle ansættes til projektet samt betale kørselsgodtgørelse for de frivillige, som Red Barnet fandt til at køre børnene til og fra fritidsaktiviteterne. I følge aftalen er dette forudsætningen for, at Plads til Alle kan videreføres.

Men den 1. marts 2018 blev Red Barnet Kerteminde bekendt med, at timetallet for medarbejderne var faldet drastisk i forhold til den oprindelige aftale. Fra start lød det samlede timetal for to medarbejdere på 57 timer om ugen. Fra aftalen blev indgået i juli 2014 og frem til januar 2018 var timetallet stødt faldet til 42 timer om ugen.

Men da stillingsopslaget på den ene medarbejder blev slået op, var det samlede antal timer for de to medarbejdere faldet til 29,5 time om ugen til projektet. Og det er ikke nok for Red Barnet Kerteminde.

I aftalen står også "Hvis den ene part ikke kan opfylde sin del af Grundmodellen fritstilles den anden part". Og det er det modtræk, Red Barnet Kerteminde ser sig nødsaget til at gøre, hvis Kerteminde Kommune vælger at lave besparelsen på Plads til Alle, skriver organisationen i et brev.

Hvad er Plads Til Alle?
Plads Til Alle er et projekt, der er stablet på benene af Red Barnet. Red Barnet Kerteminde og Kerteminde Kommune er sidenhen gået sammen om projektet, der sikrer, alle kommunens børn får et fritidstilbud og bliver en del af et fællesskab. Udover det sørger Red Barnet for en familieoplevelsesklub, hvor socialt udsatte familier med børn kan komme ud og opleve ting sammen. Udover det har de også en feriefond og laver julekurve. Pengene til projekterne kommer blandt andet fra indtjening til koncerter, senest med Michael Falch.

- Vi skal strække os langt

Marianne Andersen er til daglig formand for Red Barnet Kerteminde, og det er hende, der står bag brevet til kommunens Kultur- og Fritidsudvalg.

- De har skåret timetallet til næsten halvdelen af, hvad den oprindelige aftale lød på. Det er svært for os at finde ud af, hvem vi så ikke skal hjælpe, fortæller Marianne Andersen.

I følge Marianne Andersen vil konsekvensen for udviklingen være, at de ikke længere kan give børnene de muligheder, der ellers var lagt op til i samarbejdsaftalen med kommunen. Red Barnet Kerteminde kan dog se en fremtid for samarbejdet, hvis der vil være et samlet timetal for de to medarbejdere på 48 timer.

Hans Luunbjerg, der sidder i Byrådet i Kerteminde Kommune, har meldt sig på banen som formand for Kultur- og Fritidsudvalget, mens Tine Riis Kristensen er på orlov. Det er derfor også ham, der kan sidde for bordenden, når udvalget skal mødes med Red Barnet Kerteminde. Men han er fortrøstningsfuld for, at der nok skal lande en aftale, begge parter kan arbejde med.

- Det samarbejde, vi har med foreningen, har fungeret rigtig godt, så jeg mener, vi skal strække os langt for at lave en aftale, der også skal kunne fungere de kommende år. Det vil jeg ihvertfald lægge mig i selen for, at vi skal finde ud af, fortæller Hans Luunbjerg, der var borgmester, dengang aftalen blev underskrevet.

Red Barnet siger stop: Truer med at droppe samarbejde om udsatte børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce