Radikale Venstre: Katastrofalt salg af kommunens jord

Salget drejer sig om et område med vildnis ind mod hallens brandvej, samt en stribe ind mod selve hallen. Foto: Mille Tindal Thomsen

Radikale Venstre: Katastrofalt salg af kommunens jord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

400 kvadratmeter kommunalt jord tæt på boldbane og sportsanlæg er blevet solgt til Peter Henriksen. Det er katastrofalt, mener Radikale Venstre, der frygter øget trafik ved boldbanerne.

Kerteminde: På den lukkede del af byrådsmødet godkendte byrådet, at Peter Henriksen køber 400 kvadratmeter kommunalt-ejet jord i tilknytning til Odensevej 15.

Jorden skal bruges til indkørsel ind til det planlagte byggeri.

I byrådssalen kæmpede Konservative imod, at jorden blev solgt så billigt, mens Radikale Venstre - som de eneste - kæmpede imod salget af jorden overhovedet.

- Vi har andre grunde til at stemme imod. Det handler om et stykke jord, der ligger klos op ad boldbaner og sportsanlæg, hvor de allermindste børn render rundt og hygger sig. Nu vil man lave indkørsel og har solgt fra til en privat mand lige klos op ad det her frirum for børn og unge. Det, synes vi, er helt katastrofalt, siger Radikale Venstres byrådsmedlem Sanne Stemann Knudsen.

Hun tror, at det bliver en belastning for området, at der kommer øget trafik og har svært ved at acceptere, at man har valgt at overlade det lille stykke kommunale jord til en privat bygherre for en slik, som hun kalder det.

- Det er hensynet til den enkelte, der i den grad står over hensynet til de mange, konstaterer Sanne Stemann Knudsen om beslutningen.

Alt håb er ikke ude

Partiet er i det hele taget imod det planlagte byggeri på Odensevej 15. Et byggeri, som de ikke synes passer ind i det gamle villakvarter. De mener, at man burde afvente den planlagte kulturarvsmasterplan for Kerteminde, før man begynder på byggeriet.

Sanne Stemann Knudsen synes desuden, at hele processen omkring det planlagte byggeri har været mystisk og præget af lukkethed.

- Det her stykke ekstra jord, det har bygherren jo regnet med fra start. Det indgår i de tegninger, som vi blev præsenteret for fra starten. Og det, synes jeg jo, er lidt mystisk, at man på forhånd har regnet med at kunne få noget jord af kommunen. Det er som om, at der bliver taget nogle beslutninger et andet sted end i politisk forum, siger hun.

Hun synes, at man burde have talt mere åbent om salget, når det handler om så centralt et stykke kommunal jord. For eksempel kunne man have taget en debat med de berørte boldklubber og forældre, foreslår hun.

- Der er ikke så meget at gøre nu, hvor beslutningen er taget. Men jeg synes stadig, at man skal høre, hvad de folk, der bliver berørt af det, mener. Og så kan det kan jo være, at der er nogle, der kommer på bedre tanker. Byggeriet ligger der jo ikke endnu. Så på den måde er alt håb ikke ude, konstaterer hun.

Radikale Venstre: Katastrofalt salg af kommunens jord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce