Racistisk eller humoristisk?: Dansk Skuespillerforbund vil ikke tage stilling til revyplakat

Katja Holm er formand for Dansk Skuespillerforbund. Privatfoto.

Racistisk eller humoristisk?: Dansk Skuespillerforbund vil ikke tage stilling til revyplakat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Revyplakat fra Kerteminde bliver diskuteret i de landsdækkende medier. Dansk Skuespillerforbund opfordrer til dialog.

Kerteminde: På trods af opfordringer vil Dansk Skuespillerforbund ikke tage stilling til, om Kerteminderevyens plakat er racistisk, sexistisk eller ingen af delene.

- Jeg lytter til, at nogle opfatter sig som krænket, siger formand for Dansk Skuespillerforbund, Katja Holm, der opfordrer parterne til at gå i dialog med hinanden.

Synes du selv, det er en krænkende plakat?

- Det har jeg ikke nogen umiddelbar mening om. Jeg bliver nødt til at forhold mig til det overordnede, og det er, at hvis der er nogle mennesker, der føler sig krænket, så vil jeg lytte til dem.

- Hvis der er nogle, der føler, de er blevet krænket, bliver vi nødt til at tage et ansvar. Og min opgave er, at jeg kan være med til at skabe rammerne for den dialog, vi skal have i branchen, siger Katja Holm.

Det var skuespiller og medlem af folketinget for Alternativet, Roger Matthisen, der mandag opfordrede Skuespillerforbundet til at tage affære over for Kerteminderevyens plakat, som han opfatter som racistisk og sexistisk.

På den omdiskuterede plakat ses en indianer, et hvidt menneske, en kineser og en mørk mand klædt i bananskørt. Sammen holder de snoren til en ballon af verden.

Ifølge Mads Nørby selv har ideen bag plakaten været at lave en kærlig, inkluderende plakat, der viser, at de fire forskellige nationaliteter tilsammen holder verden i deres hænder.

Fakta
- Jeg har sagt til mit forbund, at de skal agere på det her. De skal repræsentere alle skuespillere og en ligeværdig, inkluderende mangfoldighed.

Roger Matthiesen, skuespiller og folketingsmedlem.

I skal lytte

Helt sådan opfatter Roger Matthisen ikke plakaten.

- Jeg har sagt til mit forbund, at de skal agere på det her. De skal repræsentere alle skuespillere og en ligeværdig, inkluderende mangfoldighed, fortalte Roger Matthiesen mandag i radioprogrammet P1 Eftermiddag, hvor han også opfordrer Dansk Skuespillerforbund til at "gå proaktiv indsats i sagen."

Den besked har Dansk Skuespillerforbund modtaget, men ud over en opfordring til, at parterne skal lytte til hinanden, vil forbundet ikke foretage sig noget i sagen.

- Vi vil fortsætte det arbejde, vi allerede gør inden for ligestilling og ligebehandling. I det konkrete tilfælde kan jeg ikke gå ind og bede en arbejdsgiver om at fjerne en plakat, siger Katja Holm, der har både har talt med Mads Nørby og Roger Mathiesen om sagen.

Hvad har dit råd været til Mads Nørby

- Vi har talt om det, og jeg har prøvet at høre hans baggrund for det, men jeg har ikke for vane at gå ud og give folk gode råd og lege storesøster, siger Katja Holm.

Racistisk eller humoristisk?: Dansk Skuespillerforbund vil ikke tage stilling til revyplakat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce