Flertal i byrådet har sat nyt rådhus på pause. Embedsfolk skal regne på, hvad en renovering vil koste

Borgmesterforvaltningen skal have lommeregnerne frem igen og regne nærmere på, hvad en tilbygning og en renovering af det eksisterende rådhus i Kerteminde vil koste.

Det står klart efter at gruppeformændene for de partier, der oprindeligt gik sammen om at bygge et nyt rådhus i byen, holdt ekstraordinært møde mandag eftermiddag. Borgmester Hans Luunbjerg (V) havde indkaldt til møde, efter at Borgerlisten og derefter flere andre partier for cirka en uge siden trak støtten til nybyggeriet af økonomiske hensyn. Det var derfor en tilfreds Sonja Rasmussen (P), avisen fik i røret mandag aften:

- Vi er godt tilfredse, for nu får vi belyst alternativet, som vi tror på er billigere, og som kan give os plads til at skabe den nødvendige udvikling ud over et rådhus, fortæller hun.

Politikerne har altså bedt om en mere detaljeret redegørelse for, hvad det vil koste at samle alle knap 300 medarbejdere i et renoveret rådhus på Strandkilen i Kerteminde med en tilbygning i højden. Også hos Dansk Folkeparti var der tilfredshed med beslutningen:

- Nu har de lyttet til det, vi sagde fra starten i Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Radikale. Det er rigtig vigtigt, vi får en fuldstændig undersøgelse, så vi har tal, alle kan forholde sig til. Og så har jeg også bedt om en undersøgelse af olielugten i kælderen. Det nytter jo ikke, at vi pludselig står med et arbejdsmiljøproblem, siger Knud Ahrnkiel.

Det er både eksterne og interne, der sættes til at regne, fortæller borgmester Hans Luunbjerg (V):

- Nu imødekommer vi dem, der mener, at der ikke foreligger en detaljeret beregning. Så kan vi afmontere den diskussion en gang for alle, siger han.

Der er ingen deadline på, hvornår materialet skal foreligge, men hurtigst muligt, fortæller han.

Følgende gruppeformænd deltog i mødet: Lars Ole Valsøe fra De Konservative, Sonja Rasmussen fra Borgerlisten, Kasper Olesen fra Socialdemokraterne, Jesper Hempler fra SF, Knud Ahrnkiel fra Dansk Folkeparti og borgmester Hans Luundbjerg fra Venstre.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Kerteminde-redaktionen med ansvar for både de yngste og de ældste. Det vil sige kommunens daginstitutioner, skoler, socialt udsatte børn og unge samt ældreplejen.