Vandværket i Revninge er et stykke dansk historie, der måske aldrig har haft det bedre
Revninge: Da Erik Jensen tilbage i 2003 søgte om penge til at få pumpeanlægget på Revninge Vandværk til at fungere, vidste han godt, at han ikke selv skulle have fingrene i maskineriet. Som leder af det lokalhistoriske arkiv i Revninge gennem 25 år var det værkets historie, der var hans force.

Det lykkedes at få samlet et hold i et lav, der var ferm til det med motor og teknik, og i løbet af to år blev hele anlægget så godt som næsten nyt.

- Alt sad fast. Det var sunket sammen og rustet, og der var vand i det hele, fortæller Erik Jensen, der ikke umiddelbart kender til tilsvarende anlæg i Danmark.

Dieselmotoren er af mærket Tuxham og er bygget i 1928 i København. Den sørgede indtil for omtrent 55 år siden for, at borgerne i Kerteminde kunne få vand.

Pumpeværket, der huses ude for enden af Vandværksvej i Revninge, er nu et museum under Østfyns Museer, og for Erik Jensen, der har rundet de 90 år, er det på tide at lade nye kræfter komme til.

- Min opgave er løst. Nu skal der andre til, og der er kommet et helt nyt hold, som er blevet sat ind i det hele, fortæller Erik Jensen.

Det er blandt andre Jørgen Rasmussen, der skal være med til at holde anlæg ved lige. Og udbrede kendskabet til historien bag.

- Vi skal have talt om, hvordan vi kan holde åbent. Man dropper jo ikke bare lige herud. Men vi vil gerne vil vandværket frem, siger Jørgen Rasmussen.
  • Fyens Stiftstidende