Social- og sundhedsudvalget i Kerteminde vil hellere bruge pengene på noget andet end at genindføre køkkener på de lokale plejehjem.

Nordøstfyn: Den endelig beslutning ligger hos Økonomiudvalget, men foreløbigt vil Social - og sundhedsudvalget ikke sende nogen ansøgning for at få del i den kommunale pulje på 435 millioner, som ældreminister, Thyra Frank (LA), i 2017 har afsat til målrettet renovering, etablering og genetablering af køkkenerne på landets plejecentre. Det besluttede politikerne på det seneste udvalgsmøde.

- Det vil komme til at koste 8,3 millioner i drift om året, og vi mener, at det er vigtigere, at vi bruger penge på noget andet - som at lave aktiviteter for de ældre på plejehjemmene, understreger formand for Social - og Sundhedsudvalget, Marianne Machon (V)

Kertemindelisten og Dansk Folkeparti ønskede dog at få indskrevet i beslutningen, at de ønsker at fastholde muligheden for at genindføre madlavning, som har vist at forøge både livskvalitete for beboerne og arbejdsglæden hos personalet.

- Vi ønsker at lade beslutningen om, hvorvidt de enkelte plejecentre skal genindføre decentral madlavning, være en lokal beslutning, som de enkelte plejecentre tager i fællesskab med beboere, pårørende og personalet, står der i tilføjelsen i beslutningen.

- For de fleste mennesker er mad forbundet med livsglæde og social samvær. Men desværre ser vi ofte, at ældre mister appetiten og glæden ved mad. Duften af nylavet mad, der breder sig, skal vække appetiten hos de fleste. Vi ønsker samtidigt at beholde Fælleskøkkenet som leverandør til kommunens ældre og til de plejecentre, som ønsker dette, fastslår Kertemindelisten og Dansk Folkeparti.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion og tovholder på Kerteminde Ugeavis - det sidste er min primære opgave, og her forsøger jeg at komme rundt i alle kroge af ugeavisens dækningsområde og møde folk for at skrive om deres historie - store som små. Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Jeg har arbejdet som freelancer i nogle år og har også været rundt på flere af Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt om på øen. Jeg bor i Dalby på Hindsholm med min mand, der er folkeskolelærer på en folkeskole i Odense og med mine to børn på seks og ni år.