Protester mod Superbrugsens udvidelsesplaner: - Vi risikerer at gøre Langegade til en museumsgade


Protester mod Superbrugsens udvidelsesplaner: - Vi risikerer at gøre Langegade til en museumsgade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Superbrugsens har planer om at udvide butikken med 1500 kvadratmeter og bygge en vaskehal.

Kerteminde: Alt for meget affald, en øjenbæ og en betonklods-stil, der slet ikke passer til Kerteminde.

Det er mere end svært at finde positive kommentarer, i de høringssvar borgerne har afgivet til lokalplan 299, der omfatter brugsens udvidelsesplaner på Nordre Havnekaj.

I alt er der kommet seks høringssvar til lokalplanen, der har været i høring henover sommerferien.

- Mht. dagligvarehandel er det sådan, at vi ikke spiser mere, bare fordi brugsen bliver større, konstaterer Christian Majgaard Nielsen i sit høringssvar, hvor han kritiserer Superbrugsens betonagtige byggestil.

Hvis lokalplan 299 ender med at blive vedtaget i byrådet, vil brugsen få lov til at udvide med 1500 kvadratmeter, så butikken i alt bliver på 5000 kvadratmeter med tilhørende 200 kvadratmeter personalefaciliteter.

Hvad med parkeringspladserne?

Netop størrelsen på butikken kritiseres i flere høringssvar blandt andet af nabo virksomheden Nordic Boat A/S, der heller ikke mener, at brugsen gør nok for at holde orden på sit areal.

- Som nærmeste nabo har Nordic Boats A/S rigeligt af flyvende affald - kasseboner - huskesedler - mademballage og på udskænkningsdage tomme ølkrus, skriver Lotte og Erik Andreasen fra Nordic Boat.

Udover udvidelsen af butikken vil den nye lokalpan også give Superbrugsen mulighed for at opføre en vaskehal og en markedplads på det nuværende parkeringsareal.

I flere af høringssvarene er der bekymringer for, at det kan give problemer med manglende parkeringspladser.

- Når man vil lave andre ting end parkering på eksisterende parkeringspladser, vil disse pladser mangle fremover, påpeger Steen Ørsted i sit høringssvar, hvor han også skriver, at en større brugs vil trække endnu mere handel væk fra Langegade.

- Det er forkert at trække for meget aktivitet ned på havnen. Vi risikerer at gøre Langegade til en museumsgade, skriver Steen Ørsted.

Gigantisk forfordeling

Flere af høringssvarene kritiserer lokalplanen for at være lavet uden at tage hensyn til den planlagte udvikling på Nordre Havnekaj, og kommunen beskyldes for at have informeret "skandaløst ringe" om planen.

- Desuden protesterer jeg mod den måde, som forslaget er blevet til på i et lukket kredsløb mellem Superbrugsen og kommunen, skriver Asger Bondo, der kalder planen for en: "Gigantisk forfordeling af en bestemt næringsdrivende."

Administrationen i Kerteminde Kommune regner med, at lokalplan 299 bliver politisk behandlet i miljø- og teknikudvalget i september - eller måske først til oktober.

Protester mod Superbrugsens udvidelsesplaner: - Vi risikerer at gøre Langegade til en museumsgade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce