Langeskov: To polakker, der indtil i mandags arbejdede for et firma i Langeskov, er i retten i Odense i dag blevet dømt for tyveri fra deres arbejdsplads.

De blev arresteret mandag eftermiddag, og fik i dag hver en straksdom.

Den ældste på 46 år, havde erkendt tyveriet, og han blev idømt seks måneders ubetinget fængsel. Desuden bliver han efter afsonet dom udvist og må derefter ikke rejse ind i Danmark igen de næste seks år.

Den 42-årige kollega nægtede at have haft noget med tyveriet at gøre, men erkendte, at han hjalp med at få tyvekosterne ind i bilen. Han blev idømt 20 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år.

Den 46 årige havde stjålet værktøj fra den byggeplads, hvor han arbejdede.

Arbejdsgiveren fattede mistanke

Han havde imidlertid ikke været så behændig, så arbejdsgiveren havde igennem nogen tid mistanke om, hvad der foregik. Og nu frygtede han, at de to mænd havde planer om at tage mere med sig hjem på påskeferie i Polen, end de havde lov til.

Arbejdsgiveren konfronterede dem, men de benægtede at have stjålet noget som helst, og de kunne endda fremvise en bil, hvor der absolut ingen tyvekoster var.

Værktøj gemt i skoven

Uanset de to polske ansattes forsikring om, at de var uskyldige, var arbejdsgiveren fortsat ikke overbevist, og han fulgte efter dem på afstand, da de forlod arbejdspladsen for at køre til Polen.

Det viste sig at være en god ide, for mistanken blev bekræftet: de to polakker kørte i første omgang ikke til Polen, men til en nærliggende skov, hvor det stjålne værktøj lå og ventede på dem.

Arbejdsgiveren tilkaldte politiet, hvorefter han konfronterede de to polakker igen og han tilbageholdte dem, indtil politiet nåede frem.

  • Nordström_Helle

    Af:

    Jeg har arbejdet som journalist i Kerteminde i rundt regnet 30 år, først på Kjerteminde Avis og siden 2010 på Fyens Stiftstidende.