Politikerne vil sælge Munkebo Speedwaybane

Tidligere verdensmester og formand i Munkebo Speedway Club Jan O. Pedersen håber, at kommunen snart træffer en endelig beslutning om klubbens fremtid.Arkivfoto: Kim Rune

Politikerne vil sælge Munkebo Speedwaybane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anlægget bør udbydes til salg, mener politikerne i to af kommunens fagudvalg. - Jeg kan ikke forstå det, siger speedwayklubbens formand.

Munkebo: Munkebo Speedway Clubs anlæg bør sælges.

Det vurderer politikerne i de to fagudvalg kultur- og fritidsudvalget og miljø- og teknikudvalget, der tidligere på ugen havde emnet på dagsordenen.

Ifølge politikerne kan kommunen nemlig ikke støtte klubben i dets støjvoldsprojekt, uden at ryge i karambolage med loven. Et støjvoldsprojekt, Munkebo Speedway Club ønsker at gennemføre, så klubben kan få den miljøtilladelse, der skal til, for at der igen kan køres speedway på den store bane i Munkebo.

- Det er svært for os at se, hvordan vi kan løfte den her opgave uden at komme i karambolage med en eller anden lovgivning. Hvis det skal lykkes, er vores bud, at anlægget udbydes til salg. Det er umiddelbart den eneste mulighed, vi kan få øje på, siger Jesper Hempler (SF), der er formand for Miljø- og teknikudvalget i Kerteminde Kommune.

Derfor har politikerne i både Kultur- og fritidsudvalget og Miljø- og teknikudvalget besluttet at sende sagen videre til økonomiudvalget, der skal se nærmere på mulighederne for at sælge anlægget.

- Vores intention har hele tiden været, at der kan køres speedway på de store speedway-cykler i Munkebo. Men hvis det skal kunne realiseres, skal der laves en eller anden form for støjvoldsprojekt, og der kan vi faktisk ikke rigtig se ret mange andre muligheder end, at der er nogle andre, der skal eje jorden. Som kommunal ejer af den grund, kan vi ikke realisere det inden for lovgivningens rammer, siger Jesper Hempler.

Formand er uforstående

Formanden for Munkebo Speedway Club, Jan O. Pedersen, forstår ikke, at politikerne vil sælge anlægget. Og selvom hverken salget eller rammerne er besluttet, er Jan O. Pedersen forundret over, at snakken ved udvalgsmøderne ifølge ham har gået på en pris på omkring 4,5 millioner kroner for grunden.

- Hvem skal betale det for noget jord? De kunne lade klubben overtage banen. Men at sælge den til 4,5 millioner kroner, kan vi aldrig betale som klub, siger han.

- Men hvis de fortsat vil have en speedwaybane, så skal de dog først og fremmest træffe nogle beslutninger. Det, de skal bestemme, er, om de skal have speedway-klubben i kommunen. Det skal de snart, for hvis de ikke vil have det, så lukker det ganske sig selv. Vi kan ikke blive ved med at finde penge til den gæld, vi har, hvis vi ikke får en udsigt til, at vi kan begynde at køre igen, siger Jan O. Pedersen.

Han undrer sig desuden over, at kommunen ikke vil støtte det støjvoldsprojekt, han og klubben har udarbejdet.

- Jeg kan ikke forstå det. Vi har lavet et byggeprojekt, der er overskud på. Vi kan betale vores gæld. Vi kan blive fuldkommen gældsfri, og der er stadig en sum penge til kommunen, siger han.

Miljøgodekndelse

Jan O. Pedersen frygter, at hele projektet trækker så langt ud, at det ikke kan løbe rundt for klubben:

- Nu har vi sloges så meget med det, der er sket i fortiden. Vi har betalt en dyr pris, og vi kan ikke blive ved med at betale for det, der er sket de tidligere år. Hvis vi skal køre i 2019, skal vi have en beslutning nu, og så skal vi have sat den miljøgodkendelse i gang, siger han.

Hvis grunden sælges, er det fortsat kommunen, der skal vurdere, om klubben kan få sin miljøtilladelse, så der igen kan køres speedway på den store bane.

Den endelige beslutning om, hvorvidt Munkebo Speedway Clubs anlæg skal sættes i udbud, skal træffes i byrådet.

Politikerne vil sælge Munkebo Speedwaybane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce