Politikerne er i tvivl: Er der plads til en dagligvarebutik uden for centrum i Kerteminde?

Sådan kan det nye bycenter komme til at se ud ifølge arkitekt firmaet Retail Architects.

Politikerne er i tvivl: Er der plads til en dagligvarebutik uden for centrum i Kerteminde?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er der plads til en dagligvarebutik uden for centrum af Kerteminde. Ja, siger Socialdemokraterne. Vi har brug for arbejdspladserne. Kun på visse betingelser, siger De Konservative, der vil passe på handlen i Kerteminde Centrum.

Kerteminde: En rundringning til byrådet viser, at politikerne er splittede i sagen om et nyt bycenter på Nordre Ringvej. Et stort flertal mener, at et par udvalgsvarebutikker er en god ide, men placeringen af en dagligvarebutik i centret får flere partier til at frygte, at handlen bliver trukket væk fra Kerteminde midtby.

- De udvalgsbutikker, der ligger i planen, de egner sig absolut ikke til at ligge nede i bymidten. Så på den måde er placeringen fin nok til dem. Så er diskussionen, om det er klogt at lægge yderligere en dagligvarebutik uden for byen. Det synes jeg kræver en lidt nærmere analyse og diskussion, siger formand Miljø-, Natur- og Teknikudvalget, Jesper Hempler (SF).

Idemanden bag centret er den lokale investor, Søren Bech Sørensen, der har ansøgt Kerteminde Kommune om at få tilladelse til at bygge to udvalgsbutikker og en dagligvarebutik i det nye center. Bag den lidt kryptiske betegnelse "udvalgsbutik", gemmer sig butikker, der sælger varer, der forbruges over længere tid - som eksempelvis Jem&fix, Jysk, Punkt1 eller Power.

Berømt for kuldsejlede planer

Socialdemokraterne er umiddelbart positive overfor planerne.

- Det kan skabe 30-40 arbejdspladser, og der er sådan noget, der lokker sådan en som mig, siger Jens-Arne Hansen (S).

- Det glæder mig også, at der er nogle, der vil investere i Kerteminde. Jeg var jo ved at blive helt bange for, at vi havde skræmt alle investorerne væk, forklarer Jens-Arne Hansen med henvisning til, at Kerteminde er berømt for kuldsejlede planer. Senest var det den storstilede havneplan, der blev droppet i januar.

Kertemindes tidligere borgmester, Hans Luunbjerg (V), er forbeholden over for projektet, fordi byrådet skal passe på de handlende i Langegade.

- Hvis præmissen er, at vi kan få nogle butikker ind, som Jem&fix eller Jysk, som vi hidtil ikke har haft i Kerteminde, så synes vi, at det er en god ide, siger Hans Luunbjerg.

- Men forudsætningen er, at der kommer to udvalgsbutikker sammen med en dagligvarebutik. Hvis det kun er en dagligvarebutik, så synes vi, ikke det er en god ide.

Tid til De Radikale

De Konservative vender tommeltotten op ad for udvalgsbutikker, men er skeptisk overfor en dagligvarebutik.

- Vores holdning har hidtil været, at dagligvareforretninger skal blive inde i byen, siger Lars Ole Valsøe (K), der dog åbner en kattelem for, at en eksisterende dagligvarebutik kan flytte op i det nye center. Enten Aldi, der i forvejen ligger på Nordre Ringvej eller Netto, der ifølge Lars Ole Valsøe har en dårlig placering ved rådhuset.

- Hvis vi flytter Aldi eller Netto, så synes jeg, det er i orden. Men vi har et stort hensyn til bymidten, og nu har vi lige glædet os over, at der ikke er tomme butiksfacader i Langegade.

Politikerne har lidt tid endnu til at fundere over sagen. Ansøgningen om bycentret er nemlig kun lige afleveret til kommunen, og sagen kommer tidligst op til politisk behandling først i marts ifølge chef for Erhvervs og Arbejdsmarked i Kerteminde Kommune, Søren Ravn Nielsen.

Det giver også De Radikale tid til at beslutte, hvad de synes om et nyt bycenter på Nordre Ringvej.

- Jeg har kun set overskrifterne fra avisen, og før vi får en sagsfremstilling, så kan vi ikke forholde os til det, forklarer Sanne Stemann.

Politikerne er i tvivl: Er der plads til en dagligvarebutik uden for centrum i Kerteminde?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce