Politikere holder liv i speedwayhåbet

Der blev lukket for kørsel på den store speedwaybane i 2017, og kun højere volde kan sikre, at der igen må køres. Arkivfoto: Roland Petersen.

Politikere holder liv i speedwayhåbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Jeg ved godt, at jeg har sagt det før, men denne gang tror jeg altså, at vi finder en løsning, siger Jesper Hempler (SF), formand for teknisk udvalg efter, at udvalget har behandlet speedway-klubbens tilbud om at købe banen.

Munkebo: Siden miljøkrav i 2017 stoppede for kørsel på den store af Munkebo Speedway Club, har håbet om at få skabt nyt liv på den store bane nogle gange været ganske tæt på at blive slukket.

Men nu blusser det lystigt op igen efter, at formand for klubben, Jan O. Pedersen på klubbens vegne, har sendt et tilbud til kommunen om at købe baneanlægget og selv stå for den støjsikring i form af jordvolde, der skal til for at få motorcyklerne ud på den store bane igen.

Der er ganske vist ikke truffet nogen beslutning endnu, selvom både kultur- og fritidsudvalget og teknisk udvalg har behandlet ansøgningen.

- Det er jo ikke nogen let sag. Hver gang vi syntes, at nu er vi i mål, er der kommet noget i vejen, erkender Jesper Hempler, formand for teknisk udvalg.

- Vi har nu debatteret grundigt i de to udvalg, så næste skridt bliver, at vi sætter os sammen i et fælles møde, så vi får det hele med, siger Jesper Hempler.

Frem og tilbage et par gange
Sagen om støjproblemerne på speedwaybanen har været noget af en rutsjetur - både for speedwayfolket og for politikerne. Tanken om at sælge anlægget har før været oppe at vende, ligesom tanken om, at kommunen skulle stå for støjvolden, også har været i spil. I sagen på teknisk udvalgs dagsorden indleder man med et resume:Den 12. december 2017 drøftede økonomiudvalget at udbyde speedwaycentreret til salg.

7. februar 1018 drøftede udvalget udbudsbetingelserne, men blev i stedet enige om ikke at sætte anlægget til salg.

14. august 2018 besluttede udvalget at udbyde opgaven med at etablere et nyt speedwaycenter.

4. september 2018 besluttede udvalget, at det skulle indgå i udbuddet, at der kunne terrænreguleres med lettere forurenet jord.

21. november 2018 besluttede et flertal i økonomiudvalget ikke at gennemføre udbuddet.

Jura og økonomi

Hans Luunbjerg, formand for kultur- og fritidsudvalget er helt enig med Jesper Hempler i, at det er en god idé at stikke hovederne sammen.

- Vi er i udvalget positive over for ideen, men vi skal sørge for at sikre os, at det rent praktisk kan lade sig lave, og vi skal sikre os, at det, vi gør, er juridisk holdbart og økonomisk ansvarligt.

Også i teknisk udvalg er der en positiv stemning for projektet.

- Vi er enige om at arbejde for at få det til at lykkes. Der er nogle spørgsmål, der skal have en grundig overvejelse - f.eks. om det er gangbart at sælge banen under markedsprisen. Men jeg tror på, at de to udvalg sammen nok skal finde en god løsning at anbefale til økonomiudvalget, siger Jesper Hempler.

- Og jeg ved godt, at jeg har sagt det før, men denne gang tror jeg på, at det kan lade sig gøre. Og jeg synes ærlig talt også, at klubben fortjener det.

Politikere holder liv i speedwayhåbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce