Politiker advarer mod ny lokalplan: Folk har købt hus under falske forudsætninger

Nuværende bygning på Tyrebakken set fra naboens have. Hvis kommuneplantilllægget bliver vedtaget, kan flere husstande bygge deres huse op i samme højde. Foto: Mille Thomsen

Politiker advarer mod ny lokalplan: Folk har købt hus under falske forudsætninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et forslag til et nyt kommuneplantillæg gør det muligt at bygge i op til to etager i området omkring Tyrebakken. Det kan give ballade, mener Terje Pedersen, DF.

Kerteminde: Planerne for et bofællesskab på Tyrebakken har mødt modstand fra beboere omkring grunden.

Netop nu er et lokalplanforslag i offentlig høring, men lokalplanen kræver en ændring i kommuneplanen. Der er der samtidig et forslag til et kommuneplantillæg i høring.

Med plantillægget vil man tillade en bebyggelsesprocent på op til 50 procent imod de nuværende 20 procent, samt åbne for at der må bygges i op til to etager mod den nuværende ene etage. Det huer bestemt ikke byrådsmedlem Terje Pedersen, DF.

- Jeg mener, det vil være synd for området. Og så mener jeg også, at de mennesker, som har købt hus i området, har gjort det under falske forudsætninger. De har købt det i den tro, at der ikke blev ændret på den slags, fastslår han.

Kommuneplantillægget vil komme til at omfatte omkring 180 husstande, der, hvis plantillægget bliver vedtaget, i princippet allesammen kan bygge førstesal ovenpå deres huse. Noget som flere husstande, ifølge Terje Pedersen, tidligere har fået afslag på.

- Det kommer til at gå ud over alle. Så er der en, der bygger ovenpå og får udsigt, så bygger dem foran måske ovenpå, og så mister han udsigten alligevel. Det kan give noget værre ballade det der, fastslår han.

Ikke alle husstande har fået besked

Terje Pedersen er desuden bekymret for, om alle berørte husstande i området er blevet gjort opmærksomme på forslaget til ændringen i kommuneplanen.

- Jeg har kontaktet administrationen og bedt om at få at vide, om det har været i høring blandt alle de berørte parter, som er involveret i det her. Og det har jeg ikke fået svar på endnu. Hvis det bare har været en offentlig høring, er det jo ikke alle, der er opmærksomme på, hvilke konsekvenser, det kan få for deres bolig. Hvis det er markante ændringer, plejer der at dumpe noget ind i e-boksen om, at her er noget du bør forholde dig til, fortæller han.

Han afventer nu svar fra administrationen om, hvordan de har ageret i sagen, og derefter vil han forsøge at få sagen taget op til næste udvalgsmøde for at se på, om administrationen har handlet korrekt.

- Det vil jo være en markant omdannelse af den bydel, og vi har slet ikke diskuteret det politisk, om vi vil lave den her omdannelse. Så derfor mener jeg, at administrationen har fejlvurderet, at det ikke er en markant ændring, fastslår han.

Politiker advarer mod ny lokalplan: Folk har købt hus under falske forudsætninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce