Politianmeldelse mod ejer


Politianmeldelse mod ejer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bevaringsforeningen i Kerteminde gjorde det, politikerne undlod: Ejer af fiskerskuret er blevet politianmeldt

KERTEMINDE: - Jeg er frygtelig oprørt. Det er en bombe under foreningens arbejde.

Ordene kommer fra en fortørnet formand for Bevarings- og Miljøforeningen for Kerteminde Kommune, Karin Meisl.

Hun har nu sammen med sin forening politianmeldt ejeren af det omstridte fiskerskur på Lillestranden. Bag ved Fiskergade 77. Det undlod politikerne selv at gøre.

Ejeren, familien Brorsen, fik af politikerne - på mødet forleden i Miljø- og Teknikudvalget - lov til at fortsætte genopførelsen af det bevaringsværdige fiskerskur .

Skuret blev først revet ned. Dernæst blev det forsøgt genopført - i strid med lokalplanen og uden tilladelse - inden byggeriet blev stoppet, hvorpå ejeren altså igen måtte bygge videre.

- I fremtiden kan det her danne præcedens. For så kan alle jo bare rive deres bevaringsværdige huse ned bevidst. Frækhed belønner sig åbenbart, mener Karin Meisl.

Miljøet ødelægges

Eneste krav til ejeren for at fortsætte byggeriet er, at det skal ligne den gamle bygning.

Det nye er blot, at den nye bygning - igen i strid med lokalplanen for området - fik indlagt vand og kloak til bad og toilet. Skuret - eller det som mere og mere lugter af hus - må ellers ikke bruges til bolig.

- Ved at gøre det på den her måde, så er man med til at ødelægge hele miljøet i området på Lillestranden. Hvad med turisterne, spørger Karin Meisl.

Turistbyen Kerteminde lever godt af turister, der holder af det autentiske miljø, som byen og oplandet kan tilbyde.

Netop lokalplanen har til formål at beskytte det autentiske købstads- og fiskermiljø mod "kulisseagtige spekulationsrenoveringer", som lokalredaktør Henrik Mohr i går kommenterede byggeriet som på denne side.

- Jeg mener ikke, at det har noget formål at politianmelde ejeren. Jeg tror ikke, det bringer os videre, fortæller medlem af Miljø- og Teknikudvalget, Bo Høyer Larsen (K).

- Men for mig personligt gør det ikke så meget, at der er blevet lagt vand ind. Bare det ikke er til beboelse, fortæller Bo Høyer Larsen.

Han mener personligt, at man skal passe på med, at Kerteminde ikke bliver en ren museumsby, som ikke må bruges til noget. Det var ikke muligt at få en kommentar fra udvalgets formand, Torben Andersen (F), i går.
Politianmeldelsen
Bevarings- og Miljøforeningen for Kerteminde Kommune har nu politianmeldt ejeren af det omstridte fiskerskur på Lillestranden bag Fiskergade 77.

Grunden ejes af familien Brorsen med hjemadresse i Tyskland.

Fiskerskuret blev ulovligt revet ned, da det var et bevaringsværdigt fiskerskur. Siden fik ejeren besked om at stoppe et nybyggeri på stedet, men fik dernæst af politikerne lov til at fortsætte arbejdet. Fiskerskuret er omfattet af lokalplan nr. 79 for Lillestranden.

Politianmeldelse mod ejer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce