Politi tilkaldt: Unge i speedbåde og jetski chikanerede børnesejlere

Jetski er en ny sport på foreningsniveau. Det var ikke organiserede udøvere, der var skabte uro i Kerteminde i mandags, og sejlklubben vil gerne samarbejde med de lokale jetski-folk. Arkivfoto: Lene Esthave

Politi tilkaldt: Unge i speedbåde og jetski chikanerede børnesejlere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En flok unge forstyrrede optimistjolletræningen i Kerteminde Sejlklub

Kerteminde: En gruppe unge forstyrrede mandag aften optimistjolletræningen i Kerteminde Havn i en grad, så politiet måtte tilkaldes. Ballademagerne dukkede op på to speedbåde og en jetski, mens Kerteminde Sejlklubs børnehold bestående af 7-12-årige var på vandet. Vinden var for svag til at udspile sejlene mandag aften, og en del af børnene tog en svømmetur omkring jollerne cirka 150 meter fra land, da speedbådene sejlede tæt op ad børnesejlerne og deres træner.

- De sejlede frygteligt tæt på vores optimistsejlere, der plaskede rundt i vandet. De sejlede i cirkler omkring ungerne og prøvede at sprøjte vand på vores træner, som er en køn, lyshåret pige, beretter sejlklubbens næstformand Carsten Wagner, der overværede episoden.

Som en del af træningen fik børnesejlerne ture på en såkaldt tube, der er en form for oppustelig badering uden hul, som spændes efter sejlklubbens motorbåd. Idéen med legen er, at de, som sidder på tuben, på et tidspunkt ikke længere kan holde fast og ryger i vandet, men det udviklede sig farligt, da manden på jetskien placerede sig lige bagved.

- Det var sindssygt farligt. Hvis ungerne røg af, ville de blive sejlet ned med det samme, fortæller Carsten Wagner.

Har gjort sig bemærket før

Tilskuerne til optrækket blev så utrygge ved personerne på jetskien og speedbådene, at politiet blev tilkaldt, og en forælder endte med at sejle ud og lægge sig imellem børnesejlere og de tre chikanerende fartøjer.

De uvelkomne gæster forduftede, inden politiet nåede at få en snak med dem, og Fyns Politi oplyser, at patruljen ikke traf jetskiføreren mandag aften. Ifølge Carsten Wagner fik politiet oplyst jetskiens registreringsnummer og ved, hvem gruppen var.

- De har gjort sig bemærket tidligere. Det er nogle unge mennesker, som kommer ned og sætter både i vandet og sejler lidt fjollet rundt i havnen, siger Carsten Wagner.

Ønsker samarbejde med jetskiforening

Sejlklubbens næstformand lægger vægt på, at flokken fra i mandags ikke har nogen tilknytning til de organiserede jetskisejlere, der ønsker at slå sig ned i Kerteminde som forening med egne træningsbaner et sted i bugten.

Dagen efter hændelsen snakkede Carsten Wagner med repræsentanter fra Fyns Jet Ski Klub, og Kerteminde Sejlklub vil gerne samarbejde med jetski-foreningen og hjælpe dem med at finde et sted at være i bugten, hvor de ikke forstyrrer sejlere, roere og strandgæster.

- De organiserede virker vældigt fornuftige. Det er professionelle motorfolk, som ikke vil lave ballade. Hvis en ung knægt i en skamtunet Corolla kommer blæsende gennem hovedgaden, er det jo ikke Kevin Magnussen og Tom Kristensen, vi udråber som fartgalninge. Det er lidt det, jetski skydes i skoene. De organiserede jetski-kørere er jo også blevet uglesete, siger Carsten Wagner.

Politi tilkaldt: Unge i speedbåde og jetski chikanerede børnesejlere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce