Politi: Lukning af banker ville skabe panik


Politi: Lukning af banker ville skabe panik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

POLITIAKTION: Synlig politi gav tryghed for bankpersonalet
KERTEMINDE: Dagen efter den store politiaktion omkring bankerne i Kerteminde er kriminalinspektør Poul Erik Bendtsen, Nyborg, stadig tilbageholdende med at fortælle, hvad politiets tip gik ud på.

- Hvis det var bankerne, der var målet, hvorfor valgte man så ikke simpelthen at lukke bankerne eller at informere bankkunderne, så de havde mulighed for selv at vælge, om de ville løbe den risiko?

- Jeg har ikke sagt, at bankerne var målet, men hvis vi antager, at din antagelse er rigtig, ville det da først have skabt panik i hele Kerteminde, hvis vi havde lukket bankerne eller hængt et skilt op om, at der var fare for et muligt røveri. Det er et spørgsmål om prioritering, og vores første prioritet er at forhindre, at der sker et røveri og skabe tryghed. Selvfølgelig vil vi også gerne fange forbryderne, men vores vigtigste opgave er nu at forebygge og eliminere en eventuel risiko, siger Poul Erik Bendtsen.

Helt normal dag

Hos Danske Bank ønsker souschef Karsten Madsen ikke at udtale sig om onsdagens politiaktion i Kerteminde.

- Jeg kender ikke til, at der var nogen aktion. Vi havde en rolig og normal hverdag her i banken, siger Karsten Madsen.

- Hvis I får at vide, at der er planlagt et røveri mod banken, vil personale og kunder så blive orienteret?

- Det har jeg ingen kommentarer til, for det er en del af vore interne sikringsforanstaltninger, siger Karsten Madsen.

Hos Nordfyns Bank fortæller filialdirektør Michael Serop, at han ikke fik nærmere besked om, hvad politiets tip gik ud på ud over at "noget" var under opsejling.

- Men jeg var ikke i tvivl om, at det drejede sig om en bank, når politiet taler med alle fire banker i byen, fortæller Michael Serop, som tilføjer, at bankpersonalet blev orienteret om politiets henvendelse.

- Vi drøftede situationen indbyrdes og vi kunne selvfølgelig have valgt at stå i døren og kun lukke kendte kunder ind, men politiet holdt lige ude foran hele dagen, så vi følte os egentlig meget sikre - faktisk mere sikre end i dag, fortæller Michael Serop.

Også hos BG Bank blev personalet orienteret om politiets henvendelse, fortæller souschef Lars Hansen, som tilføjer, at banken i sådanne situationer følger politiets anvisninger.

- Det er dem, der bedst kan vurdere situationen og det tip, de har fået, fortæller Lars Hansen.

- Har personalet mulighed for at vælge ikke at være på arbejde sådan en dag?

- Nej. Groft sagt er det en del af jobbet i en bank, det er en del af risikoen, men det var rimeligt betryggende forhold med politi lige uden for døren, og der var ikke nogen blandt personalet, som gav udtryk for, at de var nervøse, fortæller Lars Hansen.

Politi: Lukning af banker ville skabe panik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce